Published On: Dum, mai 23rd, 2010

SCRISOARE DESCHISA CATRE UN ZIAR NOU, CARE NU A AVUT TIMP SA SE VIRUSEZE

Share This
Tags

As vrea sa semnalez prin vocea dumneavoastra un fenomen care se manifesta si deja deranjeaza prin simplul fapt ca se produce sub ochii nostri cu un extraordinar tupeu, dovada desconsiderarii noastre ca cetateni, despre care redactorii “ziarului” Obiectiv cred ca suntem in totalitate ignoranti,  si doar ei, ca “mari formatori de opinie”, ne pot calauzi pasii si mintea pe calea cea dreapta a gandirii lor intortocheate.

Cum am ajuns la aceasta concluzie ? Trei lucruri m-au determinat: 1 – O campanie sustinuta anti Bunea Stancu; 2 – Campanie de cativa ani anti Chivu Catalin; 3 – Furibunda campanie impotriva pseudo-afacerii Piata Concordia. Nu intru in aceste insinuari, inscenari sau cum s-or numi ele pentru ca suntem satui de celebrele articole, dar lucrurile nu s-au oprit aici…

De cateva zile a inceput o denigrare continua a doamnei Camelia Gusatu, director al Directiei de Cultura din primarie. S-a gasit un pretext ca ar fi facut reclama unei firme in calitate de persoana particulara, delimitata de functia pe care o are in primarie, si s-a publicat un articol insinuant pentru a vedea reactia cititorilor provocati la comentarii rautacioase la adresa doamnei Gusatu. Pe site-ul ziarului Obiectiv au scos comentariile pro-Gusatu si au lasat doar comentariile anti-Gusatu, care corespundeau intentiilor initiale ale publicarii articolului.

M-am intrebat “DE CE ?” Pina sa ma dumiresc, a doua zi, vineri, citesc cu stupoare ca s-a schimbat rubrica “Scormonitorul” cu prima caseta continand un pamflet la adresa doamnei Gusatu, instigand de asemenea la comentarii rautacioase.

Sunt cititor al ziarului Obiectiv de foarte multi ani si intotdeauna rubrica “Scormonitorul” s-a schimbat doar sambata; NICIODATA nu a fost altfel! De asemenea, comentariile au fost cenzurate si au fost lasate doar cele pro politica Obiectivului si spun asta pt ca eu personal am comentat de cateva ori si nu au publicat nimic. Atunci m-am intrebat din nou “DE CE ?”

Ce rau a putut face Camelia Gusatu de a declansat tornada aceasta impotriva ei? A furat sotul sau amantul cuiva din redactie? Nu cred, ca am auzit ca are o relatie stabila si nu a fost implicata in cancanuri de acest gen.In plus, eu cred ca este o persoana serioasa. Am urmarit-o ani de zile la postul local de televiziune unde a fost prezentatoare si reportera cu reale calitati. Noi, pensionarii care urmaream postul local putem confirma ca are o dictie foarte buna, o alura placuta si a facut multe reportaje locale despre subiecte delicate care ne framinta  pe noi, pensionarii braileni si nu editorialele pompoase din Obiectiv. Personal cred ca are reportaje mult mai multe decat oricare din “redactorii” Obiectivului care, sincer, sunt prea mici, ca altfel ar fi zilnic pe masa lui

Mircea Badea la “In gura presei”, rubrica “ciudatenii”.

Deci, dupa mult timp in care a participat efectiv la viata culturala a Brailei, a scris si a comentat despre cultura braileana, consider ca a fost o alegere inspirata a primarului sa o transforme din consilier in director la Cultura.Cumva a ocupat un post la care tanjea cineva de la Obiectiv ? Nu cred, in cel mai fericit caz l-ar fi putut invata pe primar sa vorbeasca in jargonul interlop, limbaj obisnuit in ziarul Obiectiv.

Atunci “DE CE ?”, din senin furtuna. Am mers din aproape in aproape, am verificat, am intrebat si ce credeti ca am aflat ? Doamna Gusatu are in atributiile de serviciu distribuirea fondurilor pentru publicitate in primarie… Atunci m-am luminat si m-am hotarit sa va scriu o scrisoare deschisa pt a da posibilitatea si altor cititori sa impartaseasca sau nu parerea mea. Prin urmare, se poarta “santaj mediatic” la: Bunea Stancu – pentru exclusivitati, la Chivu Catalin – pentru articole de prima pagina, afacera Concordia – campanie electorala (o carte cu miza mare mai tarziu) si la Camelia Gusatu – pentru alocarea fondurilor de publicitate. Ce nu inteleg este ca, in zilele noastre, cand libertatea presei este trambitata sus si tare, cand se cer drepturi pentru presa in “n” directii, tocmai tu “nedreptatitul” si “defavorizatul” ziar Obiectiv Vocea Brailei cenzurezi comentariile pro-Gusatu lasand pe site doar cele anti-Gusatu?  Dar tu, ziar “Obiectiv” lasi in schimb toate comentariile interlopilor, cu toate injuraturile posibile si imposibile, in toate limbile pamintului de iti vine sa intri in pamint de rusine chiar daca esti singur la calculator cand citesti. Cum este posibil, tu, ziar, sa influentezi cetatenii, cand tu esti aici ca sa INFORMEZI cititorii corect si obiectiv asa cum ti-e numele de care te dezici prin ceea ce scrii ? Cum este posibil ca tu, ziar, sa devii bau-bau pentru cei care nu dau informatii sa faci tu rating sau fonduri care sa sprijine ineptiile scrise in paginile tale ?

Chiar daca esti un ziar privat, esti in slujba cetateanului care plateste ziarul pentru informatii corecte si pertinente.

Poate varsta sa afecteze perceptia mea despre ceea ce am scris aici, de aceea va cer parerea dumneavoastra si a cititorilor dumneavoastra, ca la Obiectiv nu va aparea ce am scris eu aici in vecii vecilor, amin!

Va multumesc !

Comentarii

comentariu

About the Author

Displaying 3 Comments
Have Your Say
  1. C.V. spune:

    bun tataia, in sfarsit cineva care le-o zice latrailor aia. nu gresesti tataie bine zici

  2. andra spune:

    asa tataie, bravo. lumea nu e chiar atat de proasta pe cat cred ei, or sa se lamureasca toti in ceea ce priveste obiectiv-ul

  3. afrodita spune:

    si bunu ce zice.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>