Published On: joi, iun. 10th, 2010

Triumful lui Chivu

Share This
Tags

Urmaresc de ceva timp, in calitate de cetatean contribuabil, cariera celui care tine in mana fraiele linistii si ordinii in oras pentru a nu cadea in extremitati ridicole si periculoase cauzate de haos. Implicit, sunt un spectator al tuturor evenimentelor care deriva de aici. Pai ce credeau reclamangiii? Ca sistemul va renunta la un om care a redus cu 20 la suta violenta in Braila, pentru smiorcaielile lor de fete violate cu acordul lor? Ca sa se creeze un precedent si sa se extinda in toate IPJ-urile? Asta chiar daca prin absurd Chivu ar fi fost vinovat de ceva. Pai omul iti spune sa te dezbraci sa te violeze, dar tu trebuie sa o si faci? Te lupti cu el, il zgarii, tipi, nu dai jos chiloteii imediat, ca asta inseamna ca ori esti patat, ori iti place sexul cu el si zici dupa ca a fost viol ca sa nu te certe mamica acasa.
Lasand ironia la o parte, trebuie sa recunoastem nepartinitor ca seful IPJ, Catalin Chivu, este un om mai tare ca toti cei care s-au unit pentru a-l darama si sunt sigur ca s-au folosit de toate resursele umane si materiale pe care le-au avut la dispozitie. Sa le dam crezare prin absurd, ca i-a fortat Chivu sa demisioneze. Daca erau nepatati putea vreodata cineva sa-i santajeze sa iasa la pensie fortat? Sau tu, ofiter, pus sa te iei de gat cu infractorii inchei un capitol din viata cand te cheama Chivu si zice ca-ti da o palma daca nu demisionezi? Aberant! Doar ironia este singurul mod de a ma exterioriza cand realizez cine ne-a aparat de infractori atatia ani si cine ne-a incasat salariile, spagile si cine ne vizita sotiile acasa cand noi eram plecati si ca de fapt uniforma lor a fost un paravan cu care si-au mascat slabiciunile si pacatele. Acesti oameni trebuiau sa fie constienti de la bun inceput ca nu au nici o sansa de reusita, pentru ca ministerul nu ar fi acceptat niciodata demiterea comandantului la cererea subalternilor deja demisionati, nici daca ar fi avut dreptate! Pai, ce e acolo? Armata sau sindicatul tesatoarelor ? Probabil ca au fost in formatie de lupta “turma de oi” si instigati de undeva s-au dus singuri la abator!  Singurul mascul “berbec” dotat e cel care a ramas pe post si a demonstrat ca are reale calitati pentru a fi acolo!
Cum se intampla in competitii: castigatorul ia totul! A castigat Chivu, caruia i-a crescut palmaresul dupa ce demonstrase ca a invatat bine la F.B.I. lectiile de stopare a violentei. Cum? Nu are importanta si doar rezultatul conteaza intr-o pozitie uneori ingrata, pe muchie de cutit. Doar de el depinde sa nu alunece de o parte sau alta a baricadei. Nu-l felicit, ca nu am de ce, dar am sa fiu un observator al activitatii sale in continuare. (Alexandru Ionescu)

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>