Published On: mar, ian. 31st, 2012

Consumul de gaze a crescut cu 20% de la o zi la alta

Share This
Tags

Consumul de gaze naturale in Romania a atins un record istoric, situatie care a dus la majorarea importurilor de gaze, dar deocamdata nu se impune declansarea situatiei de urgenta, a declarat, ieri, secretarul de stat in Ministerul Economiei Claudiu Stafie.

Consumul de gaze la nivel national a crescut de la o zi la alta cu peste 20%, valoarea medie fiind de 57 milioane de metri cubi pe zi iar astazi inregistrandu-se o valoare de 70 de milioane de metri cubi.

“Pentru Bucuresti, la fel ca pentru intreg sistemul national, este un consum istoric de gaze. Orice am face, nu putem extrage mai mult din depozite, iar tot consumul suplimentar de gaze din aceste zile a fost asigurat din importuri. Nu este cazul pentru declansarea situatiei de urgenta. In urmatoarele zile vom vedea”, a afirmat Stafie.

Stafie a adaugat ca importurile de gaz au crescut de la zi la zi, ajungand ieri la 17,5 milioane metri cubi, iar pentru miercuri este estimata o valoare de 20 milioane metri cubi de gaz importat.

“In aceasta perioada sunt suficiente gaze, atat pentru populatie, cat si pentru industrie. Consumul unor companii a fost limitat in limita prevederilor contractuale, dar toata lumea are gaze”, a precizat Stafie.

El a afirmat ca au fost unele intreruperi accidentale in alimentarea cu gaze la unii consumatori, dar autoritatile fac tot posibilul sa tina situatia sub control.

Romgaz si OMV Petrom, cei mai mari producatori de gaze din tara, au anuntat ca au suplimentat importurile de gaze, pentru a acoperi cererea in crestere determinata de temperaturile scazute.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>