Published On: mar, ian. 31st, 2012

Cum sa faci fata gerului

Share This
Tags

Maine, vremea se va mentine geroasa in special noaptea si dimineata. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -15 si -5 grade, iar cele minime intre -26 si -16 grade, mai coborâte in depresiuni, dar si mai ridicate pe litoral si in vest ceea ce i-a facut pe cei de la Ministerul Sanatatii sa le recomande oamenilor mai multe masuri pentru evitarea neplacerilor create de temperaturile extrem de scazute

Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca, in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

In cazul in care este necesara deplasarea in spatii deschise, este recomandata folosirea mijloacelor de protectie adecvate – caciuli, manusi, fulare etc.

Persoanele vârstnice, in special cele cu afectiuni cardiace si respiratorii, trebuie sa evite deplasarile si locurile aglomerate care creeaza premisele decompensarii in conditii de temperaturi scazute.

De asemenea, trebuie evitat consumul bauturilor alcoolice.

In aceasta perioada, trebuie sa se acorde o atentie speciala copiilor – evitarea situatiilor in care acestia sunt lasati sa astepte in interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distante lungi in vehicule fara posibilitati de climatizare si neechipate corespunzator.

De asemenea, locuintele si spatiile inchise de locuit trebuie sa fie incalzite corespunzator, iar utilizarea instalatiilor improvizate, care pot duce la intoxicatii cu monoxid de carbon, trebuie evitata.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>