Published On: mar, ian. 31st, 2012

Februarie, bogat in manifestari culturale la Braila

Share This
Tags

Evenimentele cultural-artistice sunt in numar mare in aceasta luna in orasul nostru, printre cele mai importante fiind festivalul Karaoke – Vedeta pentru o zi, care se afla la cea de-a VII-a editie. Inceputul de luna este marcat prin evenimentul dedicate luptei impotriva cancerului, 4 februarie fiind declarata “Ziua mondiala de Lupta impotriva cancerului”, ocazie cu care Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” din Braila organizeaza o expozitie pe aceasta tema.

Un alt important moment cultural este reprezentat de comemorarea scriitorului rus Alexandr Sergheevici Puskin, de la a carui moarte se implinesc 175 de ani pe 10 februarie, cand elevii Scolii din cartierul Pisc care poarta numele scriitorului vor prezenta o expozitie si un moment poetic la Biblioteca Judeteana.

De asemenea, aceeasi institutie culturala marcheaza si un eveniment international, in data de 22 februarie implinindu-se 280 de ani de la nasterea primului presedinte al Statelor Unite ale Americii, George Washington.

Tot Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila organizeaza Cercul de Cultura sub denumirea “Eternul literar fara diferente”, celebrand in data de 26 februarie implinirea a 200 de ani de la nasterea scriitorului englez Charles Dickens si 110 ani de la nasterea scriitorului American John Steinbeck, evenimente marcate printr-o expozitie documentara ce ii va ajuta pe cei prezenti sa ii descopere pe cei doi mari scriitori.

Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila organizeaza in aceasta luna in comunele Zavoaia, Racovita, Ciocile si Rosiori spectacole folclorice interactive, cu participarea unor personalitati ale muzicii populare, artisti braileni si posibili interpreti ai comunitatilor in care au loc manifestarile, toate acestea sub denumirea generica “Iarna pe ulita”.

Muzeul Brailei va gazdui si el mai multe manifestari cultural-artistice pe toata durata lunii februarie, printre acestea numarandu-se Conferintele “Analele Brailei” seria “Istorie” si “Literatura”, care vor avea loc pe data de 17 februarie la sediul din Piata Traian nr. 3.

Muzeul marcheaza luna februarie ca fiind una dedicata istoriei, pe aceasta tema avand loc mai multe evenimente. Scoala cu clasele I-VIII din comuna Tudor Vladimirescu va organiza pe 21 februarie o dezbatere pe tema “Educatia pentru Patrimoniu, forma alternativa de cunoastere a istoriei”. Elevii Colegiului National “Nicolae Balcescu” vor prezenta in data de 24 februarie o serie de proiectii de diapozitive si filme stiintifice pe tema “Oceanele Terrei”.

Primaria Municipiului Braila organizeaza in perioada 3-6 februarie, la Teatrul “Maria Filotti” concursul national liceal de teatru “}tefan Mihailescu-Braila”. Chiar si sarbatorile importate de la americani sunt celebrate la Braila, Primaria Municipiului organizand cea de-a 4-a editie a Festivalului “Ziua indragostitilor”.

Cel mai mai eveniment artistic din aceasta luna, ce se intinde si pe parcursul lunii martie, este reprezentat de Festivalul de Karaoke “Vedeta pentru o zi”, care a ajuns la editia a VII-a, publicul brailean fiind prezent in numar din ce in ce mai mare, umpland Sala Mare de la Casa Tineretului.

ANA-MARIA NICULESCU

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>