Published On: mie, oct. 31st, 2012

Achizitii de peste 100.000 de lei la Spitalul Judetean

Share This
Tags

* Ambulatorul de specialitate integrat  a Spitalului Judetean a fost dotat cu aparatura medicala moderna *

Prin implementarea proiectului “Modernizarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila”, Consiliul Judetean a achizitionat aparatura medicala de specialitate si de laborator.

Asfel prin Programul Operational Regional 2007-2012 s-a achizitionat un biomicroscop, o masina automata de developat pe filme termice, trei oftalmoscoape, un aftalmoscop cu transformator, un oftalmometru, un microscop de laborator si tabele pentru simt cromatic cu 38 de teste.

Aceste noi achizitii conduc la imbunatatirea serviciilor medicale acordate populatiei si cresc performanta actului medical.

“La nivel national, Braila este data exemplu, a fost pe pozitie si s-a dovedit ca avem o strategie de valoare. Spitalul are bani suficienti dar nu trebuie cheltuiti aiurea”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, in cadrul ultimei Sedinte Ordinare a Consiliului Judetean.

Bunurile au fost receptionate de catre comisia constituita in acest scop si predate in custodia Spitalului Judetean de Urgenta Braila, urmand ca dupa obtinerea avizelor legale sa fie instalate si date in folosinta gratuita pentru o perioada de 5 ani.

Ca urmare a acestui proiect Spitalul Judetean de Urgenta Braila are obligatia sa asigure personal medical calificat pentru utilizarea bunurilor achizitionate. Personalul spitalului va utiliza aparatura medicala de specialitate si de laborator cu respectarea normelor de protectia muncii, iar spitalul va sigura permanent instruirea personalului ce va utiliza aparatura medicala.

Comentarii

comentariu

About the Author