Published On: mie, oct. 31st, 2012

Consum de fonduri pentru dezvoltare rurala

Share This
Tags

*Brailenii au dovedit  interes in accesarea fondurilor pentru dezvoltare rurala *

Raportul de activitate al OJPDRP Braila pentru cel de-al III-lea trimestru arata ca au fost depuse un numar destul de mare de proiecte pentru mai multe dintre masurile de dezvoltare rurala. Pentru masura 123 cea referitoare la “Cresterea valorii adaugate a produselor agricole sI forestiere” s-au depus 19 proiecte in perioada 2 iulie-14 august. Acestea au avut o valoare de 37.105.385 de euro sI au fost orientate in mod deosebit pentru a construi noi capacitati de stocare a a cerealelor.  Pentru schema de ajutor de stat “Stimularea dezvoltarii regionale prin realizarea de investitii pentru procesarea produselor agricole si forestiere In vederea obtinerii de produse agricole” au fost depuse doar 3 proiecte cu o valoare de 2.603.607 de euro.

In periaoda 3- 28 septembrie s-au depus proiectele pentru masura 312 “ Sprijin pentru creerea sI dezvoltarea de micro-intreprinderi”. Pe data de 3 septembrie a fost lansata si prima sesiune de depunere de proiecte pentru Masura 125 – “Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii” careia i s-a alocat 60.000.000 de euro. Termenul acesteia a fost prelungit pana la 21 octombrie.

Cel mai atractiv proiect pentru braileni a fost insa Masura 112 “Instalarea tinerilor fermieri” lucru dovedit de numarul mare de proiecte depuse respectiv 105.

Comentarii

comentariu

About the Author