Published On: mie, oct. 31st, 2012

La Braila, consumul de peste va fi promovat printr-un proiect

Share This
Tags

* Programul operational pentru pescuit urmareste dezvoltarea acvaculturii in Judetul Braila *

Programul Operational pentru Pescuit  contine un set coerent de prioritati si stabileste metodologia de accesare a fondurilor europene nerambursabile alocate Romaniei, in perioada 2007- 2013, in domeniul pescuitului si acvaculturii. Programul a fost elaborat de catre Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura privind Fondul European pentru Pescuit, in urma unui proces de consultare cu beneficiari socio-economici, autoritati publice centrale si locale, sindicate, ONG-uri si organizatii profesionale.

Obiectivul general al Programului Operational pentru pescuit vizeaza stimularea consumului de peste si produse din peste de catre populatie, la nivelul Regiunii Sud- Est, prin realizarea de campanii de promovare regionale si organizarea si desfasurarea de expozitii sau targuri de profil.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt de a creste nivelul de informare al populatiei cu privire la efectele benefice ale consumului de peste proaspat, cresterea nivelului general de cunostinte al populatiei cu privire la produsele din peste. De asemenea se urmareste si dezvoltarea preferintei si cresterea frecventei de consum a pestelui sau produselor din peste si stimularea activitatilor piscicole in zonele pescaresti cu traditie la nivelul Regiunii Sud- Est.

Proiectul va fi implementat de catre Unitatea Administrativ Teritoriala Judetul Braila in parteneriat cu Asociatia Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeanasi Dezvoltare Durabila Braila.

Valoarea totala a proiectului este de 1.682.971,10 lei din care cheltuieli eligibile sunt in valoare de 1.352.089,60 fara tva si provin din ajutorul public nerambursabil, iar cheltuielile neeligibile sunt de 330.881,50 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author