Published On: mie, oct. 31st, 2012

Pentru intarzierea lucrarilor, Societatea “Vamed” pusa la zid

Share This
Tags

* Pentru lucrarile sectiilor de Pediatrie si Cardiologie ale Spitalului Judetean de urgenta ar fi trebuit sa se ocupe firma “Vamed”, castigatoarea licitatiei * Aceste lucrari stagneaza de aproape un an *

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu s-a aratat indignat in cadrul sedintei ordinare de miercuri cu privire la faptul ca lucrarile la sectiile de pediatrie si cardiologie de la Spitalul Judetean de Urgenta nu au demarat. Licitatia a fost castigata de societatea austriaca “Vamed”, insa lucrarile asteapta din ianuarie. “Daca lucrarile nu incep, vom ajunge in situatia muzeului cand va trebui sa refacem licitatia. Am pus banii in buget numai sa incepa lucrarile si ei ne mint, nu se misca deloc, daca ne mai incurca vor pierde garantia depusa.”, a precizat presedintele CJ. Braila are anul acesta 70 de miliarde de lei vechi destinati inceperii lucrarilor, bani pe care Stancu se indoieste ca ii poate cheltui in urmatoarele luni. De asemenea, edilula pus acum ceva timp si problema rezilierii contractului cu VAMED. “ La Spitalul de Obstetrica si Ginecologie au montate schele si nu mai termina, avem activitate restransa acolo si se pland medicii, nu se poate sta la infinit acolo, vom face chir si o adresa la minister, este o problema care ne doare.”, a mai spus Stancu.

Despre firma “Vamed”

Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice, contractul privind “Proiectarea si executia de lucrari la sectia cardiologie si pediatrie – Spitalul Judetean de Urgenta Braila” a fost lansat de catre Consiliul Judetean in 2011 si a fost castigat de catre asocierea “Vamed Standortentwicklung und Engineering GnbH&CO KG” ca lider si subsidiara din Romania “Vamed Romania” SRL. Valoarea de pornire a licitatiei pentru acest contract a fost de aproape 10,3 milioane de lei fara TVA, la procedura de achizitie publica fiind admise doua oferte, dintre care a fost declarata castigatoare cea a austriecilor. Acestia s-au angajat sa faca lucrarile pentru suma de 9.781.633,75 lei fara TVA. O cautare pe internet arata ca austriecii de la “Vamed” sunt renumiti la nivel international, fiind implicati in mai multe proiecte, majoritatea in domeniul constructiei ori modernizarii unor unitati medicale. Compania a derulat, potrivit propriei pagini de web, si doua proiecte in Romania, la Clinica Universitara din Oradea si la Clinica Coltea din Bucuresti.

Comentarii

comentariu

About the Author