Published On: vin, nov. 30th, 2012

Luna cadourilor vine cu scumpiri, lovitura sub centura pentru consumatorii non casnici de gaze

Share This
Tags

* Incepand cu 1 decembrie s-au scumpit gazele pentru consumatorii non casnici * Aceasta majorare a determinat cresterea pretului gigacaloriei *

Cresterea pretului pe gigacalorie care a avut loc de la data de 1 decembrie a fost  influentata de scumpirea gazelor pentru utilizatorii non casnici. Guvernul a aprobat in aceasta vara un memorandum prin care a stabilit calendarul de liberalizare a preturilor pentru gazele naturale, iar, potrivit acestui document, prima etapa de crestere a inceput chiar de sambata. Majorarea pretului pentru gazele naturale suportata de firme este de 5 la suta. Acesta este motivul pentru care operatorul local de termoficare brailean a crescut pretul pe gigacalorie de la 411,01 lei la 420,95 de lei.

“Scumpirea gigacaloriei nu afecteaza in niciun fel populatia. Pentru ei, pretul de facturare va ramane acela de 328 de lei pe gigacalorie. Singura diferenta o reprezinta subventia la caldura pe care noi o incasam din bugetul local”, a declarat directorul companiei brailene de termoficare, Petrisor Motoc.

Din fericire, aceasta majorare nu este resimtita de populatie, singura schimbare fiind valoarea subventiei pe caldura incasata de societatea de termoficare. Aceasta diferenta este suportata in totalitate de municipalitate din fondurile bugetului local. Pentru consumatorii casnici, majorarea se va face abia anul viitor, cu opt procente.

Comentarii

comentariu

About the Author