Published On: vin, nov. 30th, 2012

Noul Contract Cadru intra in vigoare peste trei luni, amanarea se cauzeaza lipsei bugetului pe anul 2013

Share This
Tags

* Joi, cadrele medicale au primit o veste proasta din partea ministrului sanatatii * Raed arafat a anuntat ca noul contract cadru privind asistenta medicala va intra in vigoare peste 3 luni * Amanarea s-a decis pentru ca bugetul pe anul 2013 inca nu a fost stabilit *

Cadrele medicale brailene cu toate ca sunt nemultumite de decizia luata de ministrul Sanatatii, Raed Arafat, considera ca fara buget nu se poate face nimic. Oficialul de la Bucuresti a spus, joi, la dezbaterea publica a proiectului Contractului Cadru pentru acordarea asistentei medicale in perioada 2013 – 2014, ca actualul Contract Cadru se prelungeste cu trei luni, pana se va finaliza bugetul Sanatatii.

Aurelia Cheraliu, presedintele Sanitas – Filiala Braila, a spus ca este drept ceea ce a declarat ministrul Sanatatii, pentru ca in niciun an nu a fost prezentat la timp bugetul de stat, ceea ce a condus la nerealizarea multor aspecte in sanatate.

“Ar fi bine sa se prezinte cat mai curand posibil bugetul de stat. Sa nu mai fie tinut in sertar. Ca si-n anii trecuti. Dar tot ce se intampla acum nu e deloc o surpriza pentru noi. Si ministrul are dreptate, pentru ca acest contract cadru nu poate intra in vigoare din moment ce nu este facut public bugetul. Ca si-ntr-o casa cand nu sunt bani sI nu ai cum sa faci cumparaturi, asa si-n cazul contractului cadru, din lipsa bugetului, nu se poate face nimic”, a declarat Aurelia Cheraliu, presedintele Sanitas – Filiala Braila.

* Contractul cadru nu va fi modificat *

Ministrul Sanatatii a precizat ca vor fi adunate propunerile celor care ofera servicii medicale, iar forma finala a proiectului noului Contract Cadru va fi pusa in dezbatere publica.

Potrivit lui Marius Filip, medicul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, noul Contract Cadru nu va suferi modificari mari, dar exista mai mult adaptari si maturizari ale relatiei intre Casa si furnizori.

“Prin noul Contract cadru trebuie sa ne pregatim pentru aplicarea noii Legi a Sanatatii, care intr-adevar aduce unele modificari radicale ca si concept pentru sistemul asigurarilor de sanatate din Romania. De aceea este mai bine sa prevezi in Contractul Cadru si in noua legislatie aceste modificari, decat sa fie facuta o adaptare brusca legislativa”, a spus Marius Filip, adaugand ca amanarea noului Contract cadru nu va afecta intrarea in vigoare a retetei electronice.

Comentarii

comentariu

About the Author