Published On: vin, nov. 30th, 2012

Pregatiti pentru viata in liceu, elevii primesc “Educatie pentru sanatate”

Share This
Tags

* Psihologii din unitatile de invatamant din Braila ofera elevilor sfaturi pentru viitor *

Cazurile in care elevele minore din instututiile de invatamant din Braila devin mamici la varste foarte fragede s-au inmultit. De cele mai multe ori, la Spitalul de Obstretica si Ginecologie Braila specialistii se ocupa de cazuri in care sunt implicate eleve minore, care, din lipsa de educatie sexuala, raman insarcinate. {n cele mai multe dintre aceste cazuri, minorele isi abandoneaza studiile si dau piept cu viata de la o varsta foarte frageda. Societatea joaca un rol destul de important in aceasta problema, in familie lipsind cu desavarsire discutiile pe aceasta tema. Pentru a preveni aceste situatii si pentru a le forma o educatie in acest sens, psihologii din unitatile de invatamant din Braila tin ore de educatie pentru sanatate. Aceste cursuri au scop pregatirea pentru viata a minorilor si le sunt prezentante riscurile la care se expun.

“Psihologul scolii ne organizeaza cursuri de educatie pentru sanatate. La aceste ore ne sunt prezentate riscurile la care ne expunem din momentul in care ne hotaram sa ne incepem viata sexuala dar si metodele cele mai indicate pentru contraceptie. Sfaturile psihologului sunt foarte utile, iar cateva vorbe rostite de o persoana cu experienta te fac sa te gandesti de doua ori inainte de a face acest pas. Asist cu drag la aceste discutii, pentru ca eu acasa nu discut despre asa ceva cu parintii mei, pentru ca imi este rusine”, a declarat Oana Popescu, o eleva din Braila.

“Aceste cursuri sunt binevenite atat timp cat sunt predate de cadre specializate. Elevii primesc o educatie in acest sens, educatie de care poate nu au parte acasa”, a declarat inspectorul general al ISJ Braila, Iulian Danielescu.

De cele mai multe ori parintii se sfiesc sa poarte aceste discutii cu proprii copii, iar aceasta este greseala cea mai mare. Daca minorul nu primeste o educatie si in acest sens, in momentul in care se va confrunta cu aceasta situatie nu va sti care este cea buna alegere pe care trebuie sa o faca. Pentru a evita aceste situatii, parintii sunt sfatuiti de specialisti sa poarte periodic aceste discutii cu minorii din intretinere si sa le ofere cat mai multe sfaturi, care, vor fi folosite cu siguranta pe viitor.

Comentarii

comentariu

About the Author