Published On: Dum, mai 19th, 2013

Cum ar trebui decorat dormitorul pentru a avea un somn linistit

Share This
Tags

* O cercetare publicata recent a scos in evidenta faptul ca cei care nu dorm suficient sunt mai predispusi la insuficienta cardiaca, o afectiune care apare atunci cand inima nu mai pompeaza suficient sange in artere *

Potrivit unei cercetari recente, persoanele care dorm in camere decorate in culorile maro, gri sau mov se chinuie cel mai mult cu probleme de somn. In schimb, cei care au peretii dormitorului de culoare albastru au parte de cel mai relaxant somn si dorm in medie  7 ore si 52 de minute pe noapte.

Astfel, s-a constatat ca oamenii care dorm in camere decorate in culori calme, precum galbenul, albastrul sau verdele au parte de cel mai bun somn.

„Rezultatele sunt uimitoare, avand in vedere ca exista receptori speciali numiti celule ganglionare in zona retinei, care sunt foarte sensibili la culoarea albastra. Acesti receptori  trimit informatii intr-o zona din creier care controleaza ritmul de 24 de ore si influenteaza modul in care ne simtim si realizam sarcinile in timpul zilei. Interactiunea dintre lumina, somn si  starea de veghe este foarte importanta”, a declarat Chris Idzikowski expert in studierea domnului de la Edinburgh Sleep Centre.

De asemenea, studiul a scos la iveala faptul ca oamenii care dorm in dormitoare violet au parte, in medie, doar de 5 ore si 50 de minute de somn pe noapte. Motivul, spun specialistii, este acela ca violetul ne stimuleaza mental si ne impiedica sa ne „deconectam” la sfarsitul zilei.

Celelalte doua culori care nu ne lasa sa dormim sunt maroul (care, in medie, ne „lasa” sa dormim doar 6 ore si 5 minute pe noapte) si griul, despre care s-a constatat ca, in medie, le permite oamenilor sa doarma doar 6 ore si 12 minute pe noapte.

Comentarii

comentariu

About the Author

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] Citeste toata stirea Cum ar trebui decorat dormitorul pentru a avea un somn linistit la infobraila.ro. […]