Published On: lun, mai 13th, 2013

Cum iti poate afecta sanatatea carnea pregatita la gratar

Share This
Tags

* Tipul de carne, perioada de marinare, dar si modul de gatire pot transforma o masa delicioasa intr-o adevarata bomba cu ceas pentru sanatate * Expertii ne sfatuiesc cum sa pregatim friptura pe gratar, ca sa nu ne îmbolnavim de una dintre cele mai grave forme de cancer *

Studiile arata ca dietele bogate în carne rosie sau procesata cresc riscul cancerului de colon.

Vita, porcul sau mielul, arata cele mai recente descoperiri, sunt principalii responsabili de cresterea riscului de a face cancer de colon, la fel si tipurile de carne procesata, precum crenvurstii. Specialistii ne sfatuiec sa folosim carne alba, precum pui sau peste, dar condimentata cu tot soiul de ierburi si sosuri, pentru a nu duce lipsa de savoare.

Carnea lasata la patruns circa jumatate de ora, arata specialistul în nutritie, încetineste formarea compusilor organici declansatori de cancer, care se formeaza in timpul gatitului la temperaturi înalte. Cea mai simpla marinata este un mixt compus din otet, ierburi uscate, condimente si suc de lamaie sau vin.

Alte substante periculoase din carnea facuta pe gratar sunt si hidrocarburile aromatice, formate din cauza fumului. Pentru a evita formarea lor trebuie redus timpul de preparare, mutand carnea pe jumatate facuta  pe aragaz sau în cuptor.

Reduceti flacara pentru a evita astfel ca grasimea si sucurile din carne sa ajunga in foc. Includeti în meniu si legume sau fructe anti-cancerigene, precum felii groase de ceapa, dovlecei, vinete, porumb sau ardei rosii.

Comentarii

comentariu

About the Author