Published On: mar, iun. 18th, 2013

Cum tratam pielea uscata

piele uscataFoarte importanta pentru sanatatea noastra, pielea joaca un rol esential si in ce priveste frumusetea. O piele sanatoasa este cel mai important atu pe care il poti avea, ca femeie.

Printre problemele cele mai comune ale pielii, se numara xeroza cutanata sau, mai simplu spus, pielea uscata. Exista si boli dermatologice, unele destul de grave, care duc la uscarea pielii, insa de cele mai multe ori ea este rezultatul unor factori care pot fi controlati, cel putin in prima faza.

Deseori, pielea uscata este o problema sezoniera, aparand, de exemplu, numai iarna, cand este frig, dar poate sa fie si permanenta. Cele mai multe persoane au pielea uscata in special in partea de jos a picioarelor, pe maini si pe partile abdomenului, dar localizarea ei variaza in functie de caz. In plus, simptomele difera in functie de varsta, starea de sanatate, regiunea in care locuiesti.

Cum iti dai seama daca pielea ta este uscata? Daca pielea ta e aspra la atingere, alba, ca si cum s-ar curata, simti ca te strange, in special dupa dus si te mananca fara vreun motiv aparent, probabil ca te confrunti cu aceasta problema si ar fi bine sa consulti un medic specialist in dermatologie.

Uscaciunea pielii poate sa fie rezultatul unor boli ca: psoriasis, deshidratare, afectiuni tiroidiene, alcoolism, dar cel mai adesea este provocata de factori de mediu.

In general temperaturile au un impact puternic. Astfel, pielea este mai uscata iarna, cand scad temperaturile si umiditatea, dar si vara, la caldura foarte mare, mai ales daca si umiditatea este redusa.

Un alt factor demn de luat in seama sunt sistemele de incalzire si aerul conditionat. Sobele pe lemne, semineurile, radiatoarele electrice, dar si aparatele de aer conditionat reduc umiditatea aerului, favorizand uscarea pielii.

Aveti mare grija la baile si dusurile fierbinti! Igiena este importanta, dar baile si dusurile in exces, usuca pielea foarte mult, mai ales daca iti plac baile lungi cu apa firbinte. La fel se intampla daca inoti mult, mai ales in piscine cu un continut ridicat de clor.

Sapunurile sunt bune cu masura! Multe dintre sapunurile pe care le folosim ne usuca pielea, in special cele deodorante sau antibacteriene. Acelasi efect il au si sampoanele asupra pielii capului.

Nu in ultimul rand, expunerea necontrolata la soare! Ca si celelalte tipuri de caldura, soarele usuca pielea, dar efectul lui este mult mai puternic. Razele ultraviolete patrund adanc in piele si distrug straturile de colagen si elastina, factor ce determina ridarea rapida a pielii. De altfel, pielea arsa de soare arata ca si cum ar fi foarte uscata.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>