Published On: lun, iun. 3rd, 2013

Mituri despre vara, demontate

Cool clean water.Vara este anotimpul in care ne bucuram din plin de soare, de vacante si de voie buna. Totusi, in acest anotimp suntem predispusi unor probleme precum deshidratarea ori aparitia alergiilor. Iata cateva mituri despre aceste lucruri, demontate de specialisti.

Faptul ca trebuie sa bei opt pahare de apa pe zi pentru a evita deshidratarea, este un lucru fals. Institutul de Medicina sustine ca barbatii au nevoie de 13 pahare pe zi, in timp de femeile au nevoie de 9, insa aproximativ doua pahare de apa ni le luam din alimentele consumate.

Se spuna ca, daca mananci miere bio vei scapa de alergii, ceea ce este fals. Nu exista niciun studiu de specialitate care sa demonstreze ca mierea bio te ajuta in vreun fel sa previi alergiile. Intr-adevar este recomandata consumarea ei, insa pentru proprietatile nutritive pe care le are.

Unii spun ca, daca mananci usturoi vei tine mustele la distanta, ceea ce nu este adevarat. Cercetatorii au testat aceasta teorie insa rezultatul a aratat ca usturoiul nu le deranjeaza cu absolut nimic pe muste.

Faptul ca pepenele nu are prea multi nutrienti, are doar apa, este fals. E adevarat ca pepenele are, in mare parte, apa, respectiv in proportie de 92%, dar are partea sa de nutrienti. O portie mica de pepene ofera indeajuns de multa Vitamina C. In plus, pepenele rosu contine licopen, un antioxidant asociat cu reducerea riscului in cazul mai multor feluri de cancer.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>