Published On: mar, iun. 4th, 2013

O firma braileana a castigat un contract de 9,5 milioane euro la Cluj-Napoca

centru clujFirma Valve International SA din Braila a castigat licitatia pentru construirea Centrului Regional de Excelenta pentru Industrii Creative din Cluj-Napoca. Dupa mai bine de doi ani, timp in care proiectul a fost blocat de contestarea licitatiilor, firma braileana a primit contractul in valoare de 9,5 milioane de euro.

Pentru construirea Centrului Regional s-au inscris 16 firme, printre care si asocierea dintre societatile Valve International, RDV Construct, White Star International si Team Net Engineering, care a prezentat pretul cel mai scazut: 42 de milioane RON, fara de pretul estimat de 52 milioane.
Fondurile pentru Centru sunt asigurate de Uniunea Europeana, prin mecansimul destinat Polilor Nationali de Crestere.
Cele doua firme care au contestat licitatia sunt Victor Construct si Proiect Consult, insa, in cele din urma, dupa solutionarea contestatiilor, castigatoare a devenit Valve International.

Hollywood de Cluj

Primarul Clujului, fostul premier Emil Boc, se arata incantat de acest proiect, mentionand ca pe langa festivalurile de film TIFF si Comedy, vor exista si spatii pentru productia de film.

“Vor fi spatii pentru productia de film si, daca lucrurile vor merge bine, intr-un viitor pe termen mediu, pe dealurile Lombului ne putem gandi si la un Hollywood de Cluj sau Buftea de Cluj”, a precizat Emil Boc, in ziua in care s-a anuntat castigatorul licitatiei.

Centrul va fi amplasat in zona Lomb, unde in anii boomului imobiliar a fost proiectat si aprobat spre constructie un cartier de locuinte, care insa nu a depasit faza proiectului pe hartie. Suprafata de teren ocupata de Centru va fi 73.000 de metri patrati, cu o arie construita de 5.165 metri patrati. Cladirea va avea patru corpuri distincte, cu trei niveluri de subsol, parter si patru etaje, construite diferit. In exterior va fi amenajat un parc si un amfiteatru in aer liber.
Potrivit descrierii proiectului arhitectural, in cadrul constructiei vor fi create spatii speciale pentru industria filmului si industria media, care lipsesc practic din intreaga tara, cu exceptia capitalei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>