Published On: lun, iul. 1st, 2013

Admiterea la facultate: Primii pasi catre studii universitare

posliceala-vs-facultate-netSNSPA a anuntat, intr-un comunicat de presa remis luni catre mass-media, ca admiterea la studiile universitare de licenta, pentru 600 de locuri alocate de la buget si aproximativ 400 de locuri cu taxa, se va desfasura in luna iulie, imediat dupa examenul de bacalaureat, iar pentru eventualele locuri ramase neocupate se va organiza o sesiune de admitere in septembrie.

“La forma de invatamant cu frecventa (IF), admiterea se va face pe baza unui examen scris. Taxa anuala de scolarizare la studii de licenta la forma de invatamant cu frecventa este de 2.400 lei”, a precizat SNSPA.

La Facultatea de Administratie Publica, inscrierele se vor face intre 16 si 23 iulie, concursul va avea loc in 26 iulie, iar o zi mai tarziu se vor afisa rezultatele.

La Facultatea de Comunicare si Relatii Publice (FCRP) sunt doua specializari: Comunicare si Relatii Publice, Publicitate. Inscrierea candidatilor este programata pentru perioada 15-19 iulie, concursul va avea loc in 21 iulie, iar rezultatele se vor afisa in 24 iulie. Examenul va fi scris, la alegerea candidatului, dintre urmatoarele discipline: Limba si literatura romana, Istorie, Economie, Psihologie sau Filosofie.

Facultatea de Management are inscrierile tot in perioada 15-19 iulie, concursul va avea loc in 22 iulie, iar rezultatele se vor afisa in 23 iulie. La aceasta facultate, nota finala va fi media intre nota obtinuta la examenul scris si media obtinuta la examenul de bacalaureat. Examenul scris va fi de tip grila, la alegerea candidatului, dintre urmatoarele discipline: Economie, Geografie, Istorie, Limba Engleza sau Matematica.

La Facultatea de Stiinte Politice, admiterea a inceput inca din luna februarie, cand au fost inscrierile pentru prima sesiune de pretestare. Specializarile la aceasta facultate sunt: Stiinte politice, Relatii internationale si studii europene, Sociologie, Psihologie.

Examenul de bacalaureat se va incheia in 12 iulie, cand vor fi afisate rezultatele finale la probele scrise.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>