Published On: vin, iul. 12th, 2013

Andronescu doreste reintroducerea examenului de admitere la facultate

bac-bacalaureat-proba-examen

* Reintroducerea examenului de admitere obligatoriu la facultate, este sustinut si de sindicate *

Fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu a declarat faptul ca este necesara modificarea legii pentru a se reintroduce examenul de admitere obligatoriu la facultate, dar si pentru a elimina sau diminua ponderea mediilor din anii gimnaziali la admiterea la liceu.

Ea a precizat ca o astfel de modificare, chiar daca va fi operata in lege, nu ar putea intra in vigoare incepand cu acest an, ci cu anul urmator, avand in vedere obligatia existenta privind anuntarea masurilor preconizate cu un an inainte.

“Cred ca admiterea obligatorie in universitati scade presiunea de pe examentul de Bacalaureat si examenul redevine ceea ce in mod normal trebuie sa fie, respectiv o evaluare de sfarsit de ciclu si mi se pare ca lucrul acesta este corect si putem rezolva modificand legea. Trebuie schimbata legea si acest lucru cred ca pentru anul urmator am putea sa-l facem”, a declarat Ecaterina Andronescu pentru Mediafax.

Andronescu a precizat ca a discutat deja despre reintroducerea admiteri obligatorii la universitati cu membrii sindicatelor din invatamant, care sprijina demersul.

“Sa vorbim intai pentru admiterea la facultate, ca suntem in preajma acestui examen. Vin de la o intalnire cu sindicatele din invatamant, cu FSLI, cel mai mare sindicat din invatamant. Am discutat acest subiect si ideea este imbratisata si de sindicate, ceea ce este un plus de sustinere”, a spus Andornescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>