Published On: joi, oct. 31st, 2013

5 semne ca ai o relatie cu persoana nepotrivita

Share This
Tags

In fiecare relatie sunt unele momente de indoiala, dar exista semne clare, pe care le poti citi cu usurinta si care iti arata ca, poate, investesti timp si afectiune in persoana nepotrivita.

Nu e nevoie sa cauti semne ca nu e persoana potrivita in comportamentul iubitului tau –desi poti obtine indicii importante- pentru ca cele mai clare vin din felul in care te simti tu. Citeste si descopera care sunt semnele ca nu esti intr-o relatie cu persoana potrivita pentru tine:

1. Nu simti ca te poti purta asa cum esti

Prietenii iti spun ca te-ai schimbat. Esti mereu in garda in privinta lucrurilor pe care le spui si a felului in care te comporti, pentru ca partenerul tau te critica mereu si nu pierde nicio ocazie de a-ti spune ce crede. Nu te simti complet relaxata in privinta sa, nici macar dupa ce au trecut multe luni de la inceputul relatiei. Daca nu poti fi tu insati alaturi de el, e clar ca trebuie sa te gandesti ce cauti intr-o situatie ca asta si de ce. Nimeni nu merita un sacrificiu atat de mare.

2. Numeri pe degete momentele cand esti fericita atunci cand sunteti impreuna

E adevarat ca nimeni altcineva, nici macar oamenii pe care ii iubim, nu e responsabil pentru fericirea noastra, dar e la fel de adevarat ca ar trebui ca ei sa ne faca zilele mai frumoase. Adevarul este ca cineva care se afla alaturi de persoana potrivita se bucura in mod constant de relatia pe care o are si are un sentiment general de implinire sau fericire –evident, atunci cand totul merge bine. Daca, la o analiza simpla pe care o faci, descoperi ca esti mai mereu nefericita si in special in momentele petrecute impreuna, atunci acesta e un semn clar ca aceasta persoana nu e cea potrivita pentru tine.

3. Te epuizeaza emotional

Chiar daca se presupune ca momentele petrecute impreuna cu persoana iubita ar trebui sa te umple de energie, tu te simti, in majoritatea timpului, epuizata emotional. Par sa aiba mereu o nemultumire sau ceva care nu le convine sau au, poate, o viziune pesimista asupra vietii. Oricum ar sta lucrurile, e evident ca persoana alaturi de care alegi sa-ti petreci viata ar trebui sa fie si persoana care te face sa te simti capabila sa infrunti lumea, nu sa plangi. Si, foarte important, n-ar trebui ca timpul petrecut impreuna sa fie o corvoada.

4. Prietenii, un indiciu important

Daca esti intr-o relatie si nu simti nevoia sau chiar eviti sa iti prezinti partenerul prietenilor, acesta e un semn care ar trebui sa-ti dea de gandit. La fel, daca el, la randul sau, nu tine sa te prezinte niciodata prietenilor, asta e un alt semn. Daca cei mai apropiati prieteni ai tai, in care ai incredere deplina si pe care ii cunosti de o multime de timp, isi fac curaj si iti spun ce-i ingrijoreaza in legatura cu relatia ta, e bine sa ii asculti. S-ar putea ca ei sa vada lucrurile mai obiectiv decat o faci tu, asa ca e important sa fii deschisa si, fara sa accepti orice spun ei, sa asculti si sa reflectezi apoi.

5. Nu te vezi alaturi de el in viitor

Dupa o buna perioada de timp petrecuta impreuna, e normal sa incepi sa te gandesti la viitor si chiar sa iti faci planuri. Daca, in ciuda timpului si a relatiei, nu te poti gandi deloc la posibilitatea de a fi alaturi si peste 3 ani, s-ar putea ca acesta sa fie cel mai potrivit moment pentru a evalua relatia si a te gandi la ce iti doresti pe termen lung si, foarte important, care sunt motivele care te tin in relatia ta actuala.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>