Published On: lun, oct. 28th, 2013

Cum sa incepi ziua in forta

Share This
Tags

De cate ori ti s-a intamplat sa iti incepi dimineata morocanos, lipsit de vlaga, fara chef si sa te intrebi ce fac oare colegii tai de birou de ajung la serviciu fresh, cu pofta de viata si cu un spor teribil la munca.

Iata 4 obiceiuri care te vor ajuta sa-ti pui lucrurile in ordine si sa incepi ziua in forta.

1. Stabileste-ti prioritatile

Iti ia doar cateva minute in fiecare dimineata sa-ti stabilesti prioritatile. Te decizi ce trebuie facut, in ce ordine si astfel nu vei mai avea in minte un talmes-balmes, care te va da peste cap si te va demobiliza. Stabileste-ti obiective mici care, cumulat, sa duca la „marea victorie”.

2. Mananca micul dejun

O masa sanatoasa si hranitoare dimineata iti da energie pentru intrega zi. Daca ai obiceiul de a sari peste micul dejun din lipsa de timp, trezeste-te mai devreme cu 15 minute. Un sfert de ora in minus la somn nu va conta deloc la nivelul de energie pentru intreaga zi, dar 15 minute pentru un mic dejun sanatos se vor vedea imediat in tonusul tau

3. Fa miscare

Chiar daca faci numai cateva exercitii, tot se va simti diferenta. Fie ca te duci la sala in drum spre birou, fie ca faci cateva miscari de stretching in propriul dormitor sau ca iti scoti cainele la blimbare in jurul blocului, trebuie sa-ti faci timp pentru asta. Corpul si mintea se vor trezi si vor fi puse pe treaba. Sportul poate fi unul dintre obiectivele stabilite pentru ziua respectiva, iar indeplinirea acestui obiectiv este un pas inainte spre starea ta de bine.

4. Dedica-ti 30 de minute pentru dezvoltarea ta personala

Nu lasa nicio zi sa treaca fara sa faci ceva pentru dezvoltarea ta personala. Poate ca vrei sa citeste cartea preferata sau ceva care sa-ti imbunatateasca o anumita calitate. Poate vrei sa inveti o limba straina, sa-ti tii un jurnal sau, de ce nu, sa scrii o carte. Pe langa faptul ca dimineata este o perioada de liniste care iti permite sa faci acest lucru, in plus vei avea sentimentul ca ai facut ceva numai pentru tine. Iar asta iti va da o stare de bine pentru intreaga zi.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>