Ghid practic pentru vopsitul parului in suvite in 10 pasi, la tine acasa
Unul din cei mai apreciati hairstilisti din Romania, Teodor Boghiu, specialist cu o vechime de aproape 10 ani in industria frumusetii parului si absolvent al cursurilor de tunsoare si culoare ale celor mai renumite academii de profil din lume, dezvaluie procedeul unui vopsit perfect al parului in suvite.
Teodor Boghiu a studiat chimia colorimetriei cu un stilist american campion in culoare pentru ca ulterior sa urmeze cursurile unor scoli renumite pe care le-a absolvit cu brio.
Pasul 1: Dupa o diagnoza amanuntita asupra tunsorii si a geometriei din tunsoare, se face diagnoza firului de par care include: istoria parului (culoarea sau culorile pe care le are si pe care le-a avut, implicit tehnicile de colorare facute anterior), densitatea, porozitatea, analiza scalpului, elasticitatea, testarea pielii, testul de incompatibilitate, testul de pre-colorare si procentul de par alb.
Pasul 2: In functie de diagnoza, de linia tunsorii si a rezultatului dorit, se alege tehnica partiala de suvitare!
Pasul 3: In cazul de fata, s-a ales tehnica partiala de colorare numita Slice pe un par natural baza 6, am ales sa lucrez cu 3 culori: prima culoare este un blond foarte deschis baza 10 cu oxidant de 12%, a doua culoare este pudra decoloranta cu oxidant de 6%, iar a treia culoare este un blond inchis sau baza 6 cu reflex castaniu. Tehnica Slice presupune intercalarea unei suvite crosetate cu una slice (intreaga) foarte subtire! Pe acest tip de suvita se va merge doar cu blondul pastelat!
Pasul 4. Se pregatesc foliile si se imparte parul in sase sectiuni ca in poza alaturata.
Pasul 5. Se incepe aplicarea suvitelor, intotdeauna cu partea stânga din spate! Aveti grija ca intotdeauna prima suvita si ultimele doua sa fie crosetate pentru un look cât mai natural.
Suvitele nu se pun de la radacina ci se respecta distanta de cel putin un centimetru, pentru a nu se pata radacina! Sunt anumite tehnici de suvitare care aplica vopseaua si la radacina. Aveti mare grija la acuratetea cu care lucrati si la metoda de impaturit foliile ca sa nu faceti overlaping si sa patati radacinile pentru ca in loc sa aveti un rezultat frumos va iesi un mare dezastru! (acest lucru se intâmpla in 90% din cazuri). La suvitele in care folositi pudra decoloranta cu oxidantul de 6%, cantitatea de produs aplicata pe suvita de par este cruciala!
Pasul 6. Intercalati culorile intre ele intotdeauna respectând ordinea pe care ati ales-o la inceput pentru tehnica dumneavoastra.
Pasul 7. Dupa ce ati terminat de aplicat suvitele pe prima sectiune, continuati si cu celelalte sectiuni. Cararile pentru aceasta tehnica sunt diagonale! Fiecare sectiune nu are mai mult de 8 mm in grosime! Pe partea de top, suvitele se aplica de la breton spre spate!
Pasul 8. Dupa ce ati terminat de aplicat suvitele, lasati produsul sa actioneze dupa cum recomanda producatorul!
Pasul 9. Verificati din 5 in 5 minute!
Pasul 10. Aveti grija cum spalati suvitele ca sa nu intercalati culorile si sa nu patati restul parului!