Published On: Dum, oct. 27th, 2013

Ardeiul

Share This
Tags

ARDEIUL – TRATAMENT IUTE

Experienta omenirii acumulata in secole si studiile stiintifice contemporane au dovedit ca aproape orice planta aflata la indemana poate fi folosita ca medicament si este capabila sa aduca beneficii atunci cand este consumata sau utilizata intr-un anumit mod. Aceasta generozitate a naturii este reflctata si de ardeiul iute, o planta cunoscuta indeosebi pentru gustul sau, si mai putin pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului.

Lupta impotriva durerilor si inflamatiilor

S-a observat ca ardeiul iute are o deosebita eficienta in combaterea oricaror tipuri de dureri, incepand de la cele provocate de artrita pana la cele de cap. Responsabila pentru acest lucru este capsaicina, substanta responsabila si pentru proprietatile gustative ale ardeiului. Acest ingredient este prezent in medicamente si in unele creme aplicate cutanat pentru combaterea durerilor, umflaturilor si inflamatiilor.

Ajuta sistemul digestiv

Ardeiul iute asigura regenerarea tesutului din stomac si cel intestinal si ajuta organismul sa produca suficient  acid clorhidric. Acest fapt este necesar pentru o digestie buna si pentru asimilarea substantelor nutritive.Daca sistemul digestiv functioneaza optim, toate celelalte organe vor fi bine hranite oferind randamentul asteptat.

Trateaza bolile cardiovasculare

Cu ajutorul acestei plante pot fi tratate eficient bolile sistemului  cardiovascular. Ardeiul iute are capacitatea de a aduce presiunea sanguina la un nivel normal, fie ca aceasta este mare sau mica. De asemenea imbunatateste circualtia periferica si sanatatea inimii, prevenind si tratand cu succes atacurile de cord. Ardeiul iute stimuleaza organismul si il revitalizeaza fara sa produca efecte secundare ca  palpitatii ale inimii, hiperactivitatea sau cresterea tensiunii arteriale, asa cum se intampla in cazul altor agenti stimulatori. Conform medicilor, persoanele care sunt pe cale sa sufere un atac de cord trebuie sa bea la fiecare 15 minute pana trece criza, un pahar cu apa fierbinte in care s-a pus o lingurita de extract de ardei. Daca atacul a avut loc si sunteti in situatia de a acorda primul ajutor,  administrati-i bolnavului tinctura de ardei iute. Exista multe marturii conform carora dupa ce s-a procedat astfel, multe persoane si-au recapatat sanatatea spontan, aproape in mod miraculos.

Intareste sistemul imunitar

Datorita continutului sau bogat de beta caroten si  antioxidanti, este regenerat tesutul din care sunt formate acele mucoase capabile sa retina microbii. Acest lucru inseamana un sistem imunitar mai activ, care nu permite agentilor patogeni sa afecteze starea de sanatate.

Faciliteaza scaderea in greutate

Una dintre cele mai frecvente intrebuintari ale ardeiului iute sunt tratamentele sau curele de slabire. Studiile au aratat ca ardeiul iute intensifica procesul de ardere a caloriilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>