Published On: Dum, nov. 10th, 2013

Ponta: Avem doua miliarde in plus pentru a plati hotarari judecatoresti, e un drept al profesorilor

Premierul Victor Ponta le-a spus vineri reprezentantilor PSD reuniti in Atelierul pentru Educatie ca sunt doua miliarde de lei in plus pentru a plati hotararile judecatoresti aratand ca actuala guvernare le da profesorilor inapoi "ce le-a taiat Boc".

"Chestiunea cu finantarea, si anul viitor anul acesta, avem doua miliarde in plus pentru a plati hotararile judecatoresti. E un drept corect castigat de catre profesori, ne-am asumat faptul ca platim hotararile toate judecatoresti, anul viitor procentul e mai mare, 25%, in 2015 va si mai mare. Dar e o incarcatura bugetara de doua miliarde de lei numai hotararile judecatoresti. Si va rog sa spuneti lucrul asta, ca noi platim de fapt cum si foarte bine facem, dam inapoi ce le-a taiat Boc, pentru ca e usor sa zici, vrem, vrem mai mult. Acum patim si bine facem ce le-a taiat procesorilor Boc", a precizat Ponta, citat de Mediafax.

El a vorbit si de banii pentru programul operational regional necesar pentru terminarea scolilor incepute. "Si la rectificare acum, la ultima rectificare de acum o saptamana, 12 milioane bani pentru completare pentru profesori. Am facut cerere la Comisia Europana 350 de milioane de euro ii luam de la alte programe, ii punem pe programul operational regional pentru a termina toate scolile incepute pe programul operational regional. Deci daca adunam, aceste lucruri sunt importante sa le spunem. Nu inseamna ca rezolvam toate problemele sau ca cine stie ce lucruri fenomenale, dar sunt lucruri importante pentru ca noi punem la loc, nu taiem absolut nimic", a adaugat Victor Ponta.

"Am inteles si cred ca in mare parte din revendicarile sindicatelor sunt corecte si intemeiate si eu vreau sa avem o atitudine si le-am cerut ministrilor sa aiba o atitudine cu totul si cu totul diferita fata de ce aveau sindicatele in 2010-2011, sper ca nu le e dor dupa acele vremuri, sunt si cateva lucruri pe care nu avem cum sa le rezolvam acum dar vreau sa le facem impreuna", a mai spus Ponta.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>