Published On: vin, nov. 15th, 2013

Romanca Anamaria Gura detine noul record la crap comun

Share This
Tags

peste okOricat de straniu ar parea pentru multi, afirmatia din titlu este perfect adevarata. E drept, pescuitul la crap nu are foarte multe adepte la noi in tara, cel putin nu la nivel de top, dar iata ca romancele de pe alte meleaguri reusesc rezultate de senzatie. Dovada este uriasul crap comun pe care frumoasa pescarita din imaginea de deschidere a reusit sa-l captureze in acest sezon, crap care a cantarit nu mai putin de 30,15 kg. Nu trebuie sa va intrebati prea mult cine este autoarea acestui rezultat incredibil, veti afla in randurile urmatoare, in exclusivitate pentru Romania.

Anamaria Gura este o frumoasa brasoveanca ce traieste de 18 ani in Italia, unde a descoperit pescuitul la crap, activitate care-i ocupa acum cea mai mare parte din timp. Uneori pescuieste peste 200 de zile pe an, ceea ce este, sa recunoastem, absolut impresionant. Captura a fost realizata in timpul unei partide pe care Anamaria, sau Annabell, cum i se spune intre prieteni in Italia, a facut-o impreuna cu prietenul ei, Riccardo Fanucchi (un foarte cunoscut pescar italian de crap, membru al echipei nationale a Italiei), pe o balastiera din regiunea Padova, numita Ghost Park.

Giganticul crap comun a fost prins la ora 4 dimineata, pe un platou aflat la o adancime de 4 m, pe o apa extrem de cristalina, specifica unei balastiere. Partida a durat 6 zile, iar pestele a fost prins in penultima zi, dupa mai multe capturi de doua cifre, dar nimic care sa se apropie macar de greutatea comunului care a incununat partida. Montura folosita a fost un blow-back cu anou, realizata cu fir Super Natural de 25 livre, pe carlig Kontinental nr. 4, iar momeala a fost un snowman cu un boilies scufundator de 20 mm Mainline High Impact si un pop-up de ananas Mainline High Visual.

Anamaria si Riccardo erau un cuplu foarte cunoscut in lumea pescuitului la crap din Europa inca inainte de reusirea acestui rezultat de senzatie, ei fiind sponsorizati de ceva vreme de firme foarte importante din domeniu, precum Mainline, Korda, Delkim si Free Spirit. Crapul a fost cantarit si fotografiat in prezenta mai multor martori, astfel ca toate datele au fost trimise catre IGFA, organismul international care se ocupa de omologarea recordurilor mondiale din domeniul pescuitului sportiv. Astfel, in curand, vom fi in masura sa publicam si o copie a certificatului care atesta inregistrarea oficiala a noului record mondial feminin la crap comun. Anamaria a fost solicitata sa apara pe copertele mai multor reviste de pescuit din Europa, inca inainte de a fi detinatoarea acestui record mondial. Carp Mirror din Germania, Carpa per Tutti din Italia si, mai nou, Carpe Record din Franta, au fost pe rand onorate sa aiba pe coperta o pescarita care si-a dovedit din plin calitatile.Scrie Revista de Crap.ro.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>