Published On: mar, ian. 7th, 2014

„Zi ca-ti place!”

19_Afis_Zi_ca-ti_placeProductia ii are in distributie pe Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivascu, Marius Stanescu si Constantin Cojocaru.
„Actiunea se petrece seara, tarziu, in garsoniera unei femei singure. Acolo exista un televizor si un pat. Uneori, pe orice canal ai da, privesti aceeasi emisiune, oricum te-ai cuibari in pat, el ramane gol“ – este inceputul piesei lui Valentin Nicolau, care va putea fi urmarita in spectacolul de televiziune de pe 9 ianuarie.
Valentin Nicolau in varsta de 53 de ani, autorul piesei „Zi ca-ti place!“, este deopotriva dramaturg, scriitor si proprietar al Editurii Nemira, precum si fost director al Televiziunii Romane, intre anii 2002-2005. Talentul de dramaturg i-a fost confirmat oficial, prin cele doua nominalizari succesive la premiul UNITER pentru cea mai buna piesa a anului si apoi prin castigarea, in anul 2000, a Marelui Premiu „Camil Petrescu” pentru Dramaturgie al Ministerului Culturii pentru „Ca zapada si cei doi“.
La Teatrul Nottara, spectacolul dupa piesa sa, „Ca zapada si cei doi“, se joaca din 2002 fara oprire, sub titlul „Uzina de placeri S.A“. Piese de teatru i-au fost montate si jucate pe scenele Teatrului National din Bucuresti, din Satu Mare, Targu Jiu, si adaptate pentru Televiziunea Romana si Teatrul Radiofonic. A publicat mai multe volume de teatru, „Daca as fi un inger“, „Ultimul imparat“, „Mai jos de Figueras“, „Povesti din al noualea cer“, „Pastreaza copia si nu uita originalul“ si altele. 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>