Published On: lun, mart. 31st, 2014

Bunul simt la gunoi. Primaria face curatenie, brailenii fac mizerie!

gunoiChiar daca municipalitatea a dat startul curateniei de primavara, Braila ramane in continuare un oras foarte murdar. De vina sunt in totalitate brailenii fara bun simt, care se descotorosesc de deseuri la colt de strada.

In ciuda faptului ca Politia Locala aplica amenda dupa amenda celor suprinsi in timp ce murdaresc strazile municipiului, oamenii dau dovada in continuare de lipsa celor sapte ani de acasa.

Ziua, firmele de salubritate fac curatenie, seara brailenii murdaresc la loc. Astfel, in intersectiile unor strazi intens circulate din municipiu sunt mereu prezente halde de gunoaie.

Un exemplu foarte bun il reprezinta intersectia strazilor Cezar Petrescu si Smardan din Cartierul Brailita. Oamenii isi scot gunoiul din curte si il depoziteaza chiar langa biserica si scoala din zona. Copii din respectiva unitate de invatamant trec zilnic pe langa focarul de infectie, care a devenit si ‘‘bucataria’’ cainilor maidanezi din zona. Parintii se tem sa isi mai lase copii sa mearga neinsotiti la scoala.

‘‘Este de necrezut ca sunt oameni care dau dovada de atata lipsa de bun simt. Baietelul meu are 10 ani si este inscris la scoala din zona cu pricina. Nu il las niciodata sa mearga singur de teama ca va fi atacat de un caine fara stapan sau ca va gasi cine stie ce prin gunoiul strans la colt de strada. El este curios din fire si ma tem ca va pune mana pe ceva aruncat de oamenii inconstienti si va capata vreo boala’’, ne-a declarat Florica Petrea, braileanca nemultumita de atitudinea celor care murdaresc strazile orasului.

Nici enoriasii bisericii ‘‘Sf Dumitru’’ nu sunt incantati de educatia primita de cei care isi scot gunoiul din curte si il arunca in strada. Oamenii sunt oripilati de mirosul degajat de haldele de gunoi.

‘‘Prefer sa ocolesc zona aceasta atunci cand merg la biserica. Miroase ingrijtor si mai sunt si caini care se hranesc din gunoiul aruncat aici. Cei care fac asa ceva sunt inconstienti, nu se gandesc ca vine Pastele acum si ca totul trebuie sa fie curat. Ma intreb daca asa au si acasa’’, precizeaza indignata Camelia Petrea.

O alta zona vizata de cei care vor sa se descotoroseasca rapid de gunoi si prefera sa il arunce in strada este intersectia strazilor W. Maracineanu si Mircea cel Mare, din acelasi cartier, unde gramezile de gunoi apar de indata ce municipalitatea face curat.

Amenzile aplicate de catre politistii locali ajung si la 500 de lei, dar acest lucru nu pare sa ii sperie pe brailenii lipsiti de bun simt, care nu au primit cei sapte ani de acasa.

Zilnic pe adresa redactiei nostre ajung sesizari din partea cetatenilor cu simt civic, referitoare la haldele de gunoi din oras. Oricat ar incerca municipalitatea sa stapaneasca acest fenomen, singurii care ii pot pune capat sunt oamenii inconstienti, care vor trebui sa dea dovada de responsabilitate si bun simt.

Pana cand brailenii se vor intoarce la spiritul civic, autoritatile locale vor aplica amenzi usturatoare, celor care sunt prinsi ca arunca gunoiul pe strada.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>