Horoscopul gastronomic: Afla aici alimentatia specifica zodiei tale
Berbec
Nativii acestei zodii sunt oameni foarte energici si sunt tot timpul in miscare. De aceea, trebuie sa aiba grija la aportul de calorii. Din cauza stilului lor de viata destul de prost organizat, acestia vor fi tentati sa isi calculeze foarte prost numarul de calorii si sa le subestimeze.
Alimentatia lor trebuie sa fie foarte bogata in legume si hrana care sa nu necesite preparare termica. Uneori, pot avea o usoara deficienta de fier. De aceea, pentru ei este indicat sa manance spanac, urzici, patrunjel sau ficat.
O mare problema cu care se confrunta Berbecii destul de des este pasiunea lor pentru mancarea picanta. Din aceasta cauza, sunt predispusi la probleme stomacale. Alimentatia lor nu trebuie sa fie foarte piperata si de asemenea, nu au voie sa exagereze cu otetul sau lamaia.
Taur
In general, cei nascuti sub acest semn pun foarte mult pret pe imaginea lor si pe aspectul fizic. Prima impresie este foarte importanta pentru ei si de aceea, se asigura intotdeauna ca aparitia lor este absolut impecabila. Acesta este unul dintre motivele pentru care Taurii tin foarte mult la silueta si la proportiile armonioase ale trupului. Singura problema este ca ei se dau in vant dupa mancarurile grele si dulciuri.
Pe cat posibil, ar fi bine sa evite tocmai aceste lucruri si sa nu isi bombardeze organismul cu carbohidrati.
Nu au un stil de viata foarte activ si trebuie sa corecteze acest neajuns. Daca vor face exercitii fizice cu regularitate, cu siguranta nu vor avea probleme deosebite. Pentru ei este recomandat consumul de alimente care contin cantitati serioase de vitamina C pentru ca au un sistem imunitar relativ scazut.
Gemeni
Una dintre cele mai mari probleme ale Gemenilor se trage de la pielea foarte sensibila. Au un stil de viata foarte agitat si nu respecta decat prin intamplare orele normale pentru masa.
Stresul zilnic si volumul mare de munca au efecte nocive asupra lor si le afecteaza in primul rand epiderma. Pentru ei este indicat sa stea departe de toate alimentele cu potential alergenic.
Nu sunt neaparat gurmanzi dar stilul lor de viata foarte haotic ii impinge de multe ori in fata restaurantelor fast food de unde se imbuiba cu calorii si grasimi foarte nocive.
Primul lucru pe care Gemenii trebuie sa-l invete este sa isi puna la punct un program al meselor, in ciuda tuturor celorlalte activitati. Desi la tinerete au rareori probleme cu greutatea, pe masura ce avanseaza in varsta, aceste obiceiuri proaste vor avea urmari.
Ei au nevoie de foarte multa vitamina D si este recomandata expunerea la soare cat de des se poate. Insa trebuie sa fie foarte prevazatori si sa se protejeze de razele nocive pentru a nu obtine exact efectul contrar.
Rac
Nativii in Rac sunt printre acele semne ale zodiacului predispuse la ingrasare. Chiar daca incep sa se rotunjeasca de tineri, ei trebuie sa invete ca infometarea este cea mai grava greseala pe care o pot comite daca vor sa scape de kilogramele in plus.
Din fericire pentru ei, sunt adeptii miscarii si isi pot tine greutatea sub control. Trebuie sa stea de departe de alimentele care contin prea multi carbohidrati iar cartofii sunt in fruntea listei.
Nici deserturile sau prajelile nu le fac prea bine. Legumele si fructele nu trebuie sa le lipseasca, in special pepenele rosu, strugurii (cu moderatie, insa pentru ca au foarte mult zahar) si varza. Pentru Racii care sunt amatori de lactate, trebuie sa se indrepte catre produsele semidegresate care sa aiba in jur de 2% grasime.
Leu
De felul lor, cei nascuti in zodia Leului sunt firi foarte expansive si extrovertite. Sunt plini de viata si de entuziasm, foarte energici insa nu stiu sa isi gestioneze fortele. De aceea, investesc uneori foarte mult in detalii lipsite de importanta si pierd din vedere lucrurile majore. De cele mai multe ori, au o constitutie fizica sanatoasa si nu au probleme deosebite la acest capitol.
Au nevoie insa de o alimentatie bogata in proteine, in special de origine animala. Desi le place mancarea prajita, ar fi foarte bine pentru sanatatea lor renunte la ea si sa o schimbe cu alimentele fripte. Trebuie sa aiba foarte mare grija la condimentele pe care le folosesc si sa incerce sa scoata din regimul lor tot ce irita stomacul.
Va fi foarte benefic pentru ei sa consume mai multe alimente in culorea galbena sau portocalie: morcovi, porumb, gutui, pepene galben, cartofi si piersici. Mare atentie insa la cum asociaza carbohidratii!
Fecioara
De cele mai multe ori, nativii in Fecioara au un stil de viata sedentar.Isi desfasoara activitatea profesionala in medii foarte sarace in lumina naturala si din aceasta cauza, pot avea probleme cu vitamina D.
Trebuie sa se expuna mai mult la soare insa in mod precaut. Li se potriveste foarte bine un meniu aproape in exclusivitate vegetarian insa pentru cei care nu pot renunta la carne, foarte benefice se vor dovedi acele alimente pe baza de organe interne.
Chiar daca nu se dau in vant dupa ele, organismul lor va beneficia de pe urma consumului de radacinoase cum ar fi morcovii, telina, cartofii si ridichiile.
Balanta
Echilibrul este cuvantul care guverneaza viata celor nascuti sub semnul Balantei. Zodia lor este responsabila cu buna functionare a rinichilor si a tractului urinar. De aceea, este foarte important sa acorde o atentie sporita lichidelor. Trebuie sa se hidrateze foarte bine si sa evite bauturile carbogazoase.
Alimentatia lor trebuie sa fie saraca in grasimi si ar face foarte bine sa evite atat zaharul cat si indulcitorii artificiali. De fiecare data cand simt nevoia sa rontaie ceva, gustarea indicata pentru ei este pepenele rosu.
Balantele care opteaza pentru un regim vegetarian nu vor da gres insa pentru acei care nu pot renunta la proteinele de origine animala, carnea indicata pentru ei provine de la pui sau curcan.
Intr-adevar cei nascuti in aceasta zodie sunt gurmanzi. Din fericire pentru ei, au un rafinament aparte si stiu ce alegeri sa faca. Nu tin un regim alimentar foarte sever si nici nu au nevoie de acest lucru. Insa trebuie sa fie atenti la nivelul de calciu din organism pentru ca poate scadea uneori simtitor.
Se vor simti foarte bine daca includ mai des in alimentatia lor fructe si legume de culoare rosie sau neagra, aceastea fiind tonurile care ii incarca de energie. De aceea, nu trebuie sa se fereasca de carnea rosie preparata la gratar, gogosari, sfecla si alimentele bogate in fier.
Sagetator
Nativii in Sagetator stiu bine rosturile in bucatarie si petrec foarte mult timp preparand diverse feluri de mancare, in primul rand pentru bucuria celor dragi abia apoi pentru placerea lor proprie.
De regula fac multa miscare si au arderile metabolice foarte sanatoase. Insa pe masura ce inainteaza in varsta este foarte posibil sa aiba probleme digestive.
Daca sunt adeptii unui regim omnivor, carnea cea mai indicata pentru ei provine din zona coapselor. De asemenea, ei nu trebuie sa ocoleasca pestele sau citricele. Pentru cei care sunt adeptii dulciurilor, singura restrictie ar fi sa inlocuiasca zaharul cu mierea.
Capricorn
Ei trebuie sa faca tot posibilul sa tina un regim de viata echilibrat, din care sa nu lipseasca legumele proaspete. De asemenea, este foarte important sa faca foarte multa miscare, nu doar pentru sanatatea fizica dar si psihica.
Oamenii foarte activi sunt mai fericiti iar acest lucru ii va opri pe Capricorni sa dea iama in frigidere.
Inca din anii de tinerete, nativii acestei zodii vor avea probleme totusi cu tranzitul intestinal.
Pentru a impiedica acest lucru, ei trebuie sa includa in alimentatia lor taratele de grau, cerealele integrale, fasole uscata si fructe.
Varsator
Cea mai mare problema a celor nascuti sub patronajul Udatorului este ca muncesc foarte mult si au un program haotic. Uneori, stau nemancati cate o zi intreaga si seara manaca pe fuga tot ce prind, fara sa se mai gandeasca la sanatatea lor.
La extrema cealalta sunt Varsatorii care nu se opresc din mancat si simt mereu nevoia sa rontaie cate ceva. Pentru ei, cel mai bine ar fi sa aiba la indemana mereu fructe si sa inlocuiasca gustarile nesanatoase cu acestea.
Din fericire pentru ei, stiu sa se motiveze si au capacitatea de a scapa foarte usor de kilogramele in plus.
Ideala pentru ei ar fi o dieta lacto- vegetariana, bazata foarte mult pe legumele in stare naturala, fara preparare termica.
Pesti
Nativii in Pesti sunt persoane foarte sensibile iar acest lucru le poate da arderile metabolice peste cap. Din aceasta cauza, vor avea probleme cu greutatea si cu retentia de apa.
Trebuie sa manace la ore fixe si in liniste. Chiar daca sunt foarte ocupati si au un program plin, este necesar sa respecte orele de masa.
Au nevoie de lichide multe iar laptele este foarte indicat pentru ei. De asemenea, trebuie sa includa in alimentatia lor supe si ciorbe, insa foarte slabe, fara ulei si ceapa calita.