Published On: Dum, apr. 6th, 2014

PNL-ul lui Antonescu vrea cuplul Elena Udrea presedinte, Traian Basescu premier!

"Cred ca acest an este cel mai greu dintre toti anii de pana acum (plin de abuzuri, persecutii politice, calomnii, nedreptati, tradari si dezamagiri) – dar si miza sa este enorma! Trebuie sa punem capat tranzitiei de la societatea comunista (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o tara europeana, cu oameni mai linistiti si mai demni, guvernati de valori si obiective comune, nu de frica de mascati si de linsajul public din partea unor jurnalisti fascisto-comunistoizi", scria premierul Victor Ponta pe un site de socializare. Se referea evident la miza istorica din decembrie 2014, cand Romania are o sansa uriasa sa reintre in normal, sa scape de Traian Basescu si acolitii lui. Declaratia lui Ponta vine in contextul a doua declaratii lui Crin Antonescu, care sustine ca PNL ii va face jocul lui Basescu!
Sa analizam doua declaratii recente ale presedintelui PNL Crin Antonescu, declaratii asumate, nu zvonuri la vreun colt de scara de bloc.
Prima. Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, in timp ce se afla la Iasi, ca liberalii vor sustine in turul doi al alegerilor prezidentiale candidatul dreptei, oricare ar fi acesta! “Vom merge frumos, fiecare cu candidatul sau. Vom avea candidat noi, liberalii, si unul dansii (celelalte partide de dreapta – n.r.). Daca unul se califica în turul doi si se va confrunta cu candidatul socialist, putem sa votam acel candidat, nu ne trebuie vreo negociere, tocmeala sau alianta”, a afirmat liderul PNL, potrivit Agerpres.
A doua. La Pitesti, Antonescu l-a avertizat pe Ponta ca va ramane premier doar daca nu va fi el presedinte. “Daca eu devin presedinte al Romaniei, Victor Ponta nu va mai fi premier. De fapt, domnul Ponta va ramane la sefia Guvernului doar daca PSD castiga alegerile prezidentiale”, a declarat Antonescu, potrivit Mediafax.
In aparenta, cele doua declaratii par avea legatura doar cu razboiul declansat de Crin Antonescu impotriva lui Victor Ponta si al PSD. De fapt, Crin Antonescu a declansat un razboi impotriva celor care au votat USL, care nu sustin regimul lui Traian Basescu. Din cele doua declaratii reiese clar acest lucru.
In prima declaratie, Antonescu spune in clar ca in turul doi al alegerilor pentru presedintia Romaniei va sustine orice candidat al dreptei, daca el nu va accede in finala. Dar cine sunt ceilalti candidatii dreptei? Udrea, Ungureanu, Predoiu! Pe ei ii vrea Antonescu la Cotroceni, in locul lui Basescu!
A doua declaratie accentueaza veridicitatea urii lui Antonescu pentru USL si pentru cei 7,5 milioane de romani care au votat impotriva lui Basescu la referendum. In declaratia facuta la Pitesti, Antonescu il ameninta pe Victor Ponta ca nu il va numi premier, daca presedintele PNL castiga alegerile prezidentiale. Ce inseamna asta? Ca Antonescu spera ca PSD sa nu poata sa faca majoritatea in Parlamentul Romaniei. Cine ar pute-o face atunci? Nimeni altcineva decat PNL alaturi de PDL-ul lui Blaga si  PMP-ul lui Traian Basescu.
Prin urmare, Antonescu si PNL au intrat in buzunarul lui Traian Basescu si actioneaza ca atare. Orice vot dat lui este ca si cum l-ati da lui Traian Basescusi acolitilor lui!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>