Published On: joi, mai 1st, 2014

FOTO Zeci de persoane l-au condus pe ultimul drum pe George Vacariu, militarul gasit spanzurat intr-o padure: “A invins Afganistanul, dar nu si-a invins problemele”

Share This
Tags

inmormantare Vacariu (1)inmormantare Vacariu (6)Zeci de persoane au venit, joi dimineata, la Capela Militara "Sf. Martiri Brancoveni", pentru a-si lua ramas bun de la capitanul George Vacariu. Militarul brailean s-a sinucis duminica intr-o padure de la marginea localitatii vrancene Vidra, trupul neinsufletit fiind descoperit luni de catre un localnic aflat in trecere prin zona.

Mama tanarului, rudele, colegii, prietenii, dar si oamenii care au aflat din presa tragedia, cu totii aveau inimile sfasiate de durerea pierderii lui George, care a decis sa plece in ceruri la doar 31 de ani.

Sicriul a fost scos din capela in jurul orei 12.00.

Preotul a oficiat o slujba speciala pentru George, deoarece cultul ortodox nu permite ca sinucigasii sa aiba parte de sluja normala de inmormantare, sinuciderea fiind considerata un pacat capital. Ofiterul si-a gasit odihna vesnica in Cimitirul "Sf. Constantin".

Marcati de o durere profunda, prietenii si colegi nu isi pot explica nici acum gestu tanarului, nicicand nu se gandeau ca George nu va putea sa depaseasca problemele prin care a trecut.

inmormantare Vacariu (7)inmormantare Vacariu (4) "Eu sunt inca in stare de soc. Nu pot sa cred ca George nu mai este. Era un baiat deosebit, sufletist si foarte inteligent. Nu puteam sa concep ca se va ajunge aici, stiam ca e o fire puternica, un caracter aparte. Mama lui e sfasiata de durere, de abia se mai tine pe picioare. Era un erou, un om care a invins Afganistanul, dar nu a putut sa-si invinga problemele, din pacate", ne-a spus, printre lacrimi, Ioana, o buna prietena a militarului.

Ofiterul brailean George Vacariu, in varsta de 31 de ani, gasit spanzurat intr-o padure din judetul Vrancea, luni dimineata, si-a pus capat zilelor in dupa-amiaza zilei de duminica, au declarat pentru Infobraila surse din randul anchetatorilor. Trupul barbatului a fost zarit de un localnic, luni dimineata, aflat in trecere prin zona padurii de la marginea localitatii vrancene Vidra.

Vacariu, capitan la Unitatea Militara 1294 din cadrul Garnizoanei Braila, si-a luat viata din cauza problemelor personale, acesta nemaigasindu-si linistea dupa divortul prin care a trecut dupa intoarcerea din misiunea in Afganistan, la mijlocul anului trecut. Tanarul a lasat familiei un bilet de adio de noua pagini, gasit de anchetatori pe bancheta din dreapta fata a autoturismului marca Ford.

Desi nu a explicat clar in cele 9 pagini, pe care le-a scris inainte de a-si atarna gatul in streang, motivul pentru care a recurs la acest gest, anchetatorii spun ca divortul i-a cauzat militarului o depresie extrem de puternica, pe care nu a mai putut-o depasi.

inmormantare Vacariu (5)George Vacariu a fost in misiune in Afganistan, in perioada decembrie 2012-iunie 2013, divortand dupa ce s-a intors in tara.

Militarul a parasit domiciliul inainte de Pasti, spunandu-i mamei sale ca pleaca la o manastire din Vrancea.  Disparitia a fost sesizata la Politie abia pe data de 23 aprilie, in ziua de Sf. Gheorghe, cand ofiterul isi serba ziua onomastica.

Braileanul a absolvit Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", in anul iulie 2006, ca sef de promotie, cu media generala 9,20. Barbatul a fost elev al Liceului Teoretic "Panait Istrati".

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>