Published On: lun, mai 12th, 2014

Inca un pas spre un CENTRU UNIVERSITAR la Braila!

upbIn cadrul ultimei sedinte a Consiliului Judetean, presedintele Gheorghe Bunea Stancu a marturisit ca exista discutii la niel national pentru a aduce cat mai multe facultati, din diferite domenii in Braila.

“Vom avea o discutie despre invatamantul superior, despre infiintarea la Braila a unei sectii a Politehnicii Bucuresti. Lucrurile acestea nu pot duce decat spre o directie buna pentru judetul nostru”, a declarat presedintele.

Daca adaugam la aceasta facultatile care exista deja, plus o universitate cu profil agricol, Braila ar putea deveni in cativa ani centru universitar.

Gheorghe Bunea Stancu a luat in discutie ideea de a face o universitate de stat la Braila. Din punctul sau de vedere, in municipiu cel mai potrivit profil ar fi cel legat de agricultura si zootehnie, insa considera binevenita si o facultate de medicina veterinara.

Universitatea Politehnica din Bucuresti este cea mai veche si prestigioasa scoala de ingineri din Romania. Traditiile ei sunt legate de infiintarea, in anul 1818, de catre Gheorghe Lazar, a primei Scoli tehnice superioare cu predare in limba romana la manastirea Sfantul Sava din Bucuresti. Braila ar putea beneficia de pe urmele unei sectii locale a acestei universitati, oferind tinerilor posibilitatea de a realiza studiile superioare chiar in orasul lor natal. 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>