Published On: vin, feb. 6th, 2015

Belarus se pregateste de razboi

Share This
Tags

LukasenkoPotrivit facti.ua, presedintele Belarusului Aleksandr Lukasenko, in cadrul unei conferinte de presa, care a avut loc la Minsk, a declarat faptul ca Republica Belarus a fost nevoita sa ia masuri de siguranta din cauza evenimentelor din Ucraina.

"Acest razboi nu se petrece acolo, departe. Este deja la usa noastra. Zeci de mii de refugiati. Suntem nevoiti sa inchidem frontiera… Eu sunt comandantul suprem, eu trebuie sa reactionez la evenimentele din Irak, Siria, adaptand situatiei si Fortele Armate. Dar aceste tari sunt departe, iar Ucraina – aproape… Luand in consideratie toate acestea, eu sunt nevoit sa intervin”, a declarat Lukasenko.

 “Imi doresc ca, Europa, ingrijorata parca si ea de aceasta criza (din Ucraina), sau nu prea – nu se petrece la ei; SUA, care este si mai departe de aceasta problema; Rusia, care este implicata in aceasta criza; Republica Belarus, care nu sta deoparte; existand si pericolul de extindere a acestor fenomene si pe teritoriul Republicii Belarus, Rusiei; impreuna sa facem tot posibilul pentru incetarea acestui razboi”.

Reamintim faptul ca, Aleksandr Lukasenko, in cadrul vizitei recente in Ucraina, a discutat cu Presedintele Petro Porosenko despre problemele din Donbas si functionarea frontierei ruso-ucrainene.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>