Published On: vin, feb. 6th, 2015

Cancelarul Merkel si presedintele Hollande, vizita in Ucraina. Cei doi se vor intalni la Moscova cu Putin

Share This
Tags

Porosenko-Merkel-HollandePotrivit segodnya.ua, presedintele francez Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel au sosit, joi seara, la Kiev. Negocoierile s-au desfasurat in spatele usilor inchise, ulterior avand loc o intalnire extinsa, cu participarea celor trei oficiali impreuna cu delegatiile acestora.

Intalnirea a durat 5 ore. iar oficialii nu au dorit sa comenteze, insa, potrivit biroului de presa al Presedintiei Ucrainei, partile si-au exprimat speranta pentru o posibila incetare a focului si au declarat faptul ca Acordurile de la Minsk trebuie respectate.

"Partile au sustinut ideeea de solutionarea pasnica a conflictului din Donetk si Lugansk, sperand ca si Rusia este interesata de aceasta (cale)”, scrie in comunicatul Biroului de presa al Presedintiei Ucrainei. Sefii statelor, de asemenea, au discutat despre modalitatile de punere in aplicare a Acordurilor de la Minsk si au elaborat propuneri comune pentru punerea in aplicare a acestora. Potrivit Mediafax, cei trei lideri au cerut "incetarea imediată a focului, retragerea trupelor straine din Ucraina, evacuarea armamentului greu, inchiderea frontierelor si eliberarea tuturor prizonierilor".

Ceva mai explicit a fost Ministrul de Externe al Ucrainei, Pavel Klimkin, care pe pagina lui de twitter a scris: “Intalnirea a mers bine. Nu va faceti griji. Asupra Ucrainei nu se exercita presiuni. Franta si Germania ne vor ajuta sa readucem pacea in tara”.

Francois Hollande  si Angela Merkel se vor intani, astazi, la Kremlin, cu Vladimir Putin, unde vor discuta situatia din Ucraina si vor prezenta un nou plan de solutionare a conflictului din partea de sud-est a Ucrainei, avand la baza acordurile de la Minsk. 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>