Published On: vin, feb. 13th, 2015

Imagini supranaturale la Ochiul Beiului, in Romania

Izbucul-Ochiul-Beiului_4Legenda spune ca, pe vremea cand Banatul se afla sub stapanire otomana, traia aici un pasa hain. Acesta avea un fiu. Tanarul bei era de-o frumusete neasemuita si avea niste ochi incredibili, de un albastru nemaivazut. Tanarul pornea des la vanatoare prin imprejurimi si, intr-o zi, ajungand in Poiana Florii, a intalnit o frumoasa fata, fiica unui cioban valah din satul Potoc, aflata cu oile la pascut.

Tinerii, de cum s-au vazut, s-au indragostit, insa dragostea celor doi nu a fost pe placul tatalui printului turc care, imediat ce a aflat vestea, a trimis slugile s-o omoare pe frumoasa pastorita. Tanarul bei o gaseste pe fata fara suflare, in locul in care astazi se afla Cascada Beusnita. Porneste in urmarirea ucigasilor si, in timp ce se lupta cu calaul fetei, a fost ranit la unul dintre frumosii lui ochi. In acel loc a aparut un lac cu ape albastre, lac pe care astazi il numim Lacul Ochiul Beiului, deoarece culoarea apelor este aceeasi cu cea a ochilor frumosului bei.

Lacul Ochiul Beiului, se afla in Parcul National Cheile Nerei Beusnita, si este protejat de muntii Aninei si Locvei, aflandu-se mai exact in localitatea Sasca Montana, judetul Caras – Severin. Nu se ajunge usor, deoarece drumul este anevoios insa, efortul da roade cand, calatorul ajunge in fata ochiului plin de vraja care anima padurile si indeamna turistii la o stare de visare si contemplare.

Lacul are o suprafata de 284 mp si o adancime de 3.6 m. Ochiul Beiului are provenienta carstica si are forma de cuva. Datorita izvorului care il alimenteaza, acest lac nu ingheata iarna. De altfel, iarna, datorita temperaturii apei, poposesc pasari migratoare precum starci cenusii si rate salbatice.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>