Published On: mie, mart. 4th, 2015

ADN-ul electronic ar putea inlocui parola la conectarea la calculator

adn3Noua tehnologie numita eADN va permite conectarea la calculator sau la telefonul mobil fara parola si va contribui la eradicarea furtului de identitate pe internet. eADN reprezinta un sistem de identificare a unui internaut dupa comportamentul lui online, realizat de o echipa de cercetatori britanici.

Modelul pus la punct de colectivul de la Oxford, BioChronometrics, inregistreaza viteza cu care se tasteaza, felul in care este manipulat mouse-ul sau modul de a tine smartphone-ul. Numarul de combinatii pe care specialistii de la Universitatea din Oxford le numesc „ADN electronic” sau Eadn, insumeaza 500 de moduri de a actiona in comportamentul uman.

ADN-ul electronic este aproape imposibil de falsificat, deoarece este foarte greu sa nu fii tu insuti cand te conectezi la internet, conform 20minutes.ch.

Sistemul eADN va detecta si cand un utilizator a consumat droguri sau atunci cand comportamentul sau este diferit de cel obisnuit.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>