Published On: mar, apr. 21st, 2015

CANNES 2015: Un film cu Adele Exarchopoulos si Tahar Rahim va deschide sectiunea Semaine de la Critique

Share This
Tags

Cannes_2015_infobraila_stiri_braila* Filmul "Les Anarchistes", de cineastul francez Elie Wajeman si avandu-i in rolurile principale pe actrita premiata cu Oscar Adele Exarchopoulos si pe actorul premiat cu César Tahar Rahim, va deschide cea de-a 54-a editie a sectiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de la Cannes 2015 *

Filmele care vor concura in aceasta sectiune au fost anuntate de Charles Tessons, delegatul general al sectiunii Semaine de la Critique, intr-o conferinta de presa organizata, luni, la Paris, informeaza hollywoodreporter.com.

O comedie despre aventurile unor copii de pe strazile din Paris, "La Vie en Grand", regizata de Mathieu Vadapied, va fi proiectata in inchiderea sectiunii Semaine de la Critique din acest an.

Un numar de sapte lungmetraje au fost selectate in competitia oficiala a acestei sectiuni – "Dégradé", de Arab si Tarzan Nasser, "Krisha", de Trey Edward Shults, "Mediterranea", de Jonas Carpignano, "The Wakhan Front/ Ni le ciel ni la terre", de Clément Cogitore, "Paulina/ La patota", de Santiago Mitre, "Sleeping Giant", de Andrew Cividino, "La tierra y la sombra/ Land and Shade", de César Augusto Acevedo. Cu exceptia peliculei "Paulina", al doilea lungmetraj al regizorului Santiago Mitre, toate celelalte pelicule selectionate sunt lungmetraje de debut.

Filmele selectate in sectiunea Semaine de la Critique au fost alese din aproximativ 1.700 de propuneri

Scurmetrajele din sectiunea Semaine de la Critique sunt deosebit de promitatoare, prin "uimitoarea lor varietate de tonuri", a declarat Charles Tessons, iar unul dintre aceste filme este "Ramona", de Andrei Cretulescu.

Cele 10 scurmetraje selectionate in acest an sunt: "Alles Wird Gut/ Everything Will Be Okay", de Patrick Vollrath, "Boys/ Pojkarna", de Isabella Carbonell, "Command Action", de João Paulo Miranda Maria, "La Fin du dragon/ The Dragon’s Demise", de Marina Diaby, "The Fox Exploits the Tiger’s Might", de Lucky Kuswandi, "Jeunesse des Loups-Garous/ Monsters Turn Into Lovers", de Yann Delattre, "Love Comes Later", de Sonejuhi Sinha, "Ramona", de Andrei Cretulescu, "Too Cool for School", de Kevin Philipps, "Varicella/ Chickenpox", de Fulvio Risuleo.

Doua lungmetraje de debut vor fi proiectate in cadrul evenimentului Special Screenings – "Coin Locker Girl", de Han Jun-hee, si "Les Deux Amis", de Louis Garrel.

Juriul sectiunii Semaine de la Critique este prezidat de actrita si regizoarea israeliana Ronit Elkabetz.

Semaine de la Critique este o sectiune paralela a Festivalului de Film de la Cannes, infiintata in 1962 si concentrata pe regizori aflati la inceput de cariera.

Cea de-a 54-a editie a prestigioasei sectiuni va avea loc in perioada 14 – 22 mai.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>