Published On: mar, feb. 23rd, 2016

Cinci persoane arestate pentru braconaj piscicol

plase-pescuitPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de combatere a  braconajului piscicol, cinci persoane care desfăşurau activităţi de pescuit comercial, fără a deţine documentele legale.

La finele săptămânii trecute, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au desfăşurat acţiuni specifice pentru combaterea braconajului piscicol. In urma acestora au fost depistaţi cinci cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 28 şi 70 de ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Brăila, în timp ce pescuiau comercial în apele fluviului Dunărea, fără a deţine documentele necesare desfăşurării acestei activităţi.

Poliţiştii de frontieră brăileni au confiscat aproximativ 20 kilograme de peşte de diferite specii, în valoare totală de 123 lei, acesta fiind predat unei unităţi de profil spre valorificare. În vederea continuării cercetărilor poliţiştii de frontieră au confiscat mai multe plase de pescuit din aţă şi două bărci din tablă, în valoare totală de 2.250 lei.

În cauză, lucrătorii noştri efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit şi pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit.

Comentarii

comentariu

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>