Salata cu pui la gratar(4 Portii)
· 3 linguri ulei de măsline
· 3 linguri de oțet de vin roșu
· 2 lingurițe condimente amestec cu usturoi
· 1/4 linguriță sare
· 4 bucati de piept de pui dezosat, fara piele
· 6 bucati de salata verde
· 1/2 ceapă roșie mică
· 12 căpșuni mijlocii
· 8 betisoare de paine (vezi poza )
Pregătire:
1. Se pregateste dressingul prin amestecarea uleiului de măsline, oțetetului, codimentele cu amestec de usturoi și sare.
2. Se pune carnea de pui într-un pungă cu fermoar si se adauga cate 2 linguri de dressing pe fiecare bucata de carne.
3. Se încălzește un grata, la foc mediu.
4. Se pune pieptul de pui pe gratar si frige 8-10 minute, până când puiul este gătit. Se ia carnea de pe gratar și se lasa sa se odihnească 5 minute.
5. Se rupe salata verde în bucăți. Se taie ceapa in inele.
6. Se aranjeaza salata verde, inele de ceapa si capsunile pe o farfurie.
7. Se feliaza fiecare piept de pui si se aseaza pe patul de salată.
8. Se adauga cate o lingura de dressing peste pieptul de pui.
9. Fiecare salata se serveste cu cate 2 betisoare de paine.
Pofta buna!!!!
Indicii de masa pentru diabetici si bolnavii renali:
- carne -3-1/2
- legume-continut scazut de potasiu -1
- amidon – 1/2
- fructe-continut scazut de potasiu -1/2