Published On: joi, feb. 25th, 2016

Societatea Academica din Romania lanseaza cartile “Fraierilor!” si “RETMAN si Retmagia”

Share This
Tags

Societatea Academica din Romania (SAR) va lansa cartile ”Fraierilor!” si ”RETMAN si Retmagia”, care il au ca autor, respectiv co-autor pe Mihai Gotiu, coordonatorul editorial al proiectului Romania Curata.

 Astazi, de la ora 18.00, la Libraria Hecate, str. Olari nr. 8, va fi lansata cartea ”Fraierilor!”. Publicata la Editura Tact, ”Fraierilor!” este o marturie jurnalistica despre modul in care implicarea civica, batalia pentru spatiul public si cultura independenta au schimbat Clujul in ultimul deceniu, perioada in care orasul a devenit si cel mai important centru activist din Romania. Un capitol important al cartii este dedicat unei analize comparative cu Viena si in special cu politicile urbanistice sociale ale Vienei din secolul trecut, documentate de catre Mihai Gotiu in 2014, in timpul unei burse de excelenta in jurnalism ”Milena Jesenska” (IWH, Viena). Invitatii autorului la lansare: Vasile Ernu (scriitor si jurnalist), Miki Braniste (operator cultural independent, Colectiv A/ Fabrica de Pensule Cluj) si Stefan Balici (arhitect, urbanist, directorul Institutului National al Patrimoniului). Vineri, de la ora 18.30, la Libraria Carturesti-Verona va fi lansat volumul ”RETMAN si Retmagia” insotit de DVD-ul cu desene animate psihoterapeutice cu acelasi nume (Editura Trei). Lucrarea reprezinta o premiera in psihologia mondiala – utilizarea desenelor animate care cere terapii pentru tratarea starilor de anxietate, a depresiei, a fricii de a vorbi in public si a sentimentului de vinovatie la copii. La eveniment vor participa coordonatorul proiectului, prof. dr. psiholog Daniel David, si Mihai Gotiu, realizator al scenariului si regiei filmelor de desene animate “RETMAN si Retmagia”. Lansarea are loc in cadrul ”Saptamanii PSI pentru parinti”, organizata de Editura Trei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>