Conflictul dintre generatii din companii: De ce nu vor tinerii sa stea peste program?
Tinerii care intra in prezent in campul muncii au asteptari total diferite de la un loc de munca fata de generatiile anterioare si pun un accent mult mai mare pe echilibrul dintre viata personala si cea profesionala, spun specialistii in resurse umane.
Acest lucru a fost un semnal de alarma pentru companii, iar acestea au inceput sa investeasca in programe de instruire care sa „rezolve“ conflictul dintre generatii, conflict care adesea porneste de la aspecte banale, precum plecatul la ore fixe de la birou al angajatilor mai tineri, spre deosebire de colegii lor cu varste mai inaintate, obisnuiti sa faca in mod frecvent ore suplimenatare.
“Generatia copiilor nostri vrea de fapt lucruri normale, sanatoase, pe care orice angajator ar putea sau ar trebui sa le asigure in mediul de lucru si in societate. E normal sa vrei sa ai un echilibru intre viata personala si cea profesionala, e normal sa vrei sa te dezvolti si sa cresti intr-o organizatie si sa stai acolo unde te simti bine. Rezolvand «problema» noii generatii, construim, de fapt o lume si organizatii mai bune. Totusi, discutia despre dinamica intre generatii mi se pare, pe alocuri, artificiala. Mai semnificativa mi se pare discutia demografica… Sunt prea putini copiii nostri“, a precizat Anca Georgescu Aladgem, membru in boardul Telekom si fondator al ChangeWorks Center for Personal and Organisational Development.