Published On: joi, mart. 3rd, 2016

Puricii au invadat morga din Braila

morgaIn cursul zilei de ieri o parte a Serviciului de Medicina Legala a fost paralizata. Cauza este un barbat care a fost gasit mort in propria casa si adus in sala de autopsii. Cadavrul barbatului a venit impreuna cu mai multi oaspeti nepoftiti, o multitudine de purici. Medicii legisti o refuzat sa mai intre in sala, dupa ce o parte dintre angajati s-au umplut de blande.

Un barbat, din Mircea Voda, gasit luni mort in casa este cauza invaziei. La cateva ore distanta dupa descoperirea mortii, cadavrul a fost adus la Braila, infasurat in saci, soferii nestiind ca mortul vine “la pachet” cu micile insecte. Cand trupul a fost urcat pe masa din sala pentu realizarea autopsiei, intreaga camera a fost invadata de zeci de purici. Din cauza lipsei de costume speciale si a solutiilor pentru exterminarea micilor vietati, toti cei din camera s-au umplut de blande.

Dupa aceasta intamplare nefericita medicii legisti au refuzat sa mai intre in camera sa mai efectueze autopsii de frica sa nu duca acasa, la familie, vreun oaspete nepoftit.

"Doamne fereste, ma ciupeste vreun purice d-asta, cine stie ce boala imi transmite? Pana nu se face autopsia, habar n-avem de ce boala suferea omul cand era in viata. Cand l-au adus pe respectivul aici, adunam puricii unii de pe altii", a povestit o angajata, scarpinandu-se pe maini si picioare.

Angajatii au spus ca nu exista substante speciale pentru a combate puricii, deoarece Spitalul Judetean nu le-ar fi dat. Singurul spay pe care il au fiind pentru “eliminarea paduchilor”, asa cum scrie pe sticuta, solutie  la care puricii ar fi imuni, conform spuselor angajatilor. Ulterior, a fost achizitionata o substanta speciala pentru exterminarea oaspetilor nepoftiti. Programul de lucru normal urmeaza sa fie reluat dupa eliminarea puricilor din incapere.

Din pacate nu este prima data cand se intampla asa ceva. Pe viitor, o astfel de intamplare ar putea fi evitata daca ar avea haine de protectie si mai multe substante pentru a elimina insectele.

"Cu asta ne confruntam noi, angajatii Serviciului de Medicina Legala. Nu avem ce ne trebuie, iar domnii din instantele de judecata spun ca noi nu meritam sporuri pentru conditii deosebite de munca. Dar asta nu e pericol la care ne expunem?", a declarat dr. Gina Ilie, sefa Serviciului de Medicina Legala.

Comentarii

comentariu

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>