Published On: mar, apr. 19th, 2016

Dacia, in top 15 cele mai importate branduri de masini second hand

Inmatricularile de autoturisme Dacia la mana a doua importate au crescut cu aproape 60% in primul trimestru si a ajuns la circa 570 de masini, potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Imatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), marca locala intrand in top 15 cele mai importate branduri second hand.

Potrivit autovit.ro, sunt scoase la vanzare 670 de autoturisme marca Dacia, dintre care 417 provin de pe piata auto locala, iar 50 sunt importate din Germania, sase din Franta, 15 din Belgia, tot 15 din Austria si 8 din Olanda. Cei care prefera sa-si achizitioneze un automobil Dacia din strainatate, in special din Germania, motiveaza ca pretul este mai mic poate ajunge chiar si la 1.000 euro si ca sunt mult mai bine intretinute.  Spre exemplu, un automobil Dacia Sandero Stepway, cu motor diesel 1,5 litri 90 CP si echipare de top, inclusiv cu sistem de navigatie, in Germania costa 6.500 de euro, in timp ce in Romania costa cu cel putin 1.000 de euro mai mult.

Pe piata locala tot mai multi dealeri auto au intrat pe piata second-hand, in contextul in care anul trecut s-au inmatriculat putin peste 80.000 de masini noi si peste 220.000 de masini second-hand din import.

In total, in primul trimestru s-au inmatriculat aproape 17.500 de masini noi, in crestere cu 21% comparativ cu perioada similara a anului trecut, in timp ce in martie cresterea a ajuns la peste 23% si un volum de aproape 6.600 de masini noi. De cealalta parte, importurile de masini vechi au continuat sa urce cu peste 18% in primele trei luni, la aproape 23.400 de unitati.

Comentarii

comentariu

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>