Published On: vin, mai 27th, 2016

KO primit de Bute dupa ce a fost depistat dopat

Lucian Bute a primit o lovitura grea dupa ce Comisia de Box si Lupte din DC  a notificat WBC ca pugilistul roman a fost depistat pozitiv pentru "Ostarine", substanta interzisa, se arata intr-un comunicat al forului mondial.

Dupa meciul lui Bute din aprilie impotriva lu Badou Jac pentru mondial WBC, meci incheiat la egalitate Bute a efectuat testul antidoping, iar in problele recoltate s-au gasit urme de "ostarina", o substanta interzisa.

Ostarina este un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM) ce poate fi folost de sportivi in timpul antrenamentelor si pentru cresterea formei si a rezistentei fizice, cu efecte similare steroizilor anabolizanti. Substantele de tip SARM au fost interzise ca atare de Agentia Mondiala Antidoping (WADA) in ianuarie 2008.

Lucian Bute a reactionat pe pagina sa de facebook: ”Ieri a aparut o stire ca am fost testat pozitiv pentru o substanta interzisa dupa meciul cu Badou Jack. Nu am amanunte pentru ca nu ma primit inca rezultatul oficial al laboratorului folosit de catre comisia atletica din WASHINGTON. Personal, eu sunt surprins si dezamagit de aceasta stire. Am o lunga cariera in spate si am fost testat anti-doping de zeci de ori fara sa am vreodata un test pozitiv. Comform protocolului va avea loc un nou test la esantionul "B" si voi astepta acest nou test inainte sa fac alte comentarii. Nu am folosit niciodata substante interzise si sunt convins ca se va face lumina in acest dosar”.

La randul sau suedul Badou Jack a declarat pentru ESPN ca ii place de Bute, dar nu e frumos sa faci asa ceve pentru ca un pugilist ii risca viata in ringul de box. "Tot nu a reusit sa ma bata, chiar daca a folosit substante interyise. Am castigat lupta si toata lumea a crezut ca am castigat lupta. In primul rand, nu ar trebui sa fie o remiza. Din fericire, rezultatul se poate schimba in victorie. Triseaza! Asta e o afacere dureroasa. Poti muri in ring, e rau. Imi place Lucian ca persoana, e un baiat bun, dar nu e deloc ok ce a facut. Iti pui viata in pericol de fiecare data cand intri in ring si adversarul tau triseaza? Poti muri, se poate intampla orice in ring. L-am lovit tare de cateva ori si si-a revenit foarte bine din lovituri, ceea ce m-a surprins. Cand am auzit ca a cazut testul antidoping m-am gandit ca are legatura cu modul in care a revenit foarte puternic in ultimele runde. Am crezut ca e cinstit, nu ma asteptam la asta de la el", a declarat Badou Jack.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>