Published On: lun, mai 23rd, 2016

VIDEO/FOTO: Trei tineri sunt cercetati de politistii de frontiera ieseni pentru contrabanda cu tigari

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora, pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, au depistat trei tineri care incercau sa introduca ilegal in tara 125.000 tigarete de contrabanda.

In data de 19 mai a.c., actionand in baza unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora au declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, in jurul orei 23.15, politisti de frontiera din cadrul sectorului au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte,  pe directia localiatii de frontiera Tutora,in apropierea malului romanesc al raului Prut, trei persoane de sex masculin a caror prezenta in zona de frontiera nu era justificata.

 

Lucratorii nostrii au procedat la monitorizarea persoanelor, iar in jurul orei 01.30 au observat ca acestea transportau in spate colete voluminoase, de la malul raului Prut catre interiorul tarii. Politistii de frontiera au interceptat si retinut barbatii, iar in urma legitimarii au stabilit ca acestia sunt cetatenii romani Constantin T., Mihai A. si Alexandru P., cu varste cuprinse intre 22 si 20 ani, toti domiciliati pe raza judetului Iasi. In urma controlului efectuat asupra coletelor lucratorii nostri au constatat ca acestea contin tigarete marca Plugarul cu timbru de acciza Republica Moldova.

In urma inventarierii continutului coletelor, a rezultat cantitatea de 125.000 tigarete, marca Plugarul, de provenienta R. Moldova.

Tigaretele in valoare de aproximativ 70.350 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, politistii de frontiera efectuand acum cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>