Published On: mar, iun. 28th, 2016

Cod galben si portocaliu de ploaie / Cat va tine vremea instabila

Dupa ce canicula ne-a dat mari batai de cap, Administratia nationala de Meteorologie a emis cod galben si portocaliu de ploaie in mai multe regiuni din tara.

Pana la ora 23.00 in zonele montane, precum si in Muntenia, Dobrogea si in cea mai mare parte a Transilvaniei si Maramuresului vor fi perioade de instabilitate admosferica accentuata, manifestate prin ploi torentiale, descarcari electrice, grindina si intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie. Cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp. In Moldova situatia va fi una critica, deoarece cantitatile de apa vor depasi pragul de 60-70 l/mp.

Meteorologii au mai emis cod galben si portocaliu pentru aceleasi zone si pentru aceasta noapte si prima parte a zilei de maine.

In partea centrala si nord-estica a Brailei se vor semnala descarcari electrice , averse ce vor cumula 25-30 l/mp, precum si intensificari de scurta durata ale vantului.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>