Published On: joi, iun. 30th, 2016

FOTO/VIDEO: Strazile “perfecte” din Braila

Fiind posesoare a unui automobil, m-am hotarat ca in fiecare saptamana sa aleg, aleatoriu, cate doua strazi pentru a face sedinte foto la masina…si cum altfel as putea face asta fara vesnicele gropi?! Parca nu ar avea farmec, nu ar pune in valuare micul autoturism, nu ar mai fi Braila "mioritica"… si pentru asta ar trebui sa multumim zilnic, sau de mai multe ori pe zi, autoritatilor. Zic sa facem crucea pana la pamant, ca de, dracul, scuzati, gropile sunt mari si sa le dorim multa sanatate si putere de munca celor care trebuie, sau ar trebui sa fie organe competente, ca noi sa numai fim atat de credinciosi incat sa ne facem cruce, mai rau ca batranii de la slujba de duminica de la Biserica, dupa fiecare gropa pe care "o luam", fericiti ca inca mai avem toate cele patru roti, intregi ale masinii. 

Astazi am ales sa ma inarmez cu multa rabdare si stapanire de sine, dar si cu bateria incarcata la aparatul foto din dotare pe strazile Plevna si Stefan cel Mare, de la Strada Scolilor pana la Strada 1 Decembrie 1918. Cu masina pe avarii si cu frana de mana trasa am coborat sa fac poze la minunatiile acelea de gropi, si nu mare mi-a fost mirarea cand alti soferi s-au oprit pentru a ma ajuta sa ies din ele, nestiind ca eu eram "intrata" din proprie intiativa in gropi. Nu am putut sa nu remarc un batran sofer care a oprit si-a facut cruce si cu o voce in care se citea lejer indignarea si frustrarea adunata de pe la service-urile auto la care a fost in "vizita" cu masina din cauza gropilor mi-a dat cel mai bun sfat posibil:"Doamna va rupeti masina! Nu va este mila de ea? Incercati sa ocoliti strazile astea sau sunteti atat de nebuna incat va place sa mergeti saptamanal pe la service-uri?". Cu vorbele omului ramase in minte am ales sa intreb ce parere are proprietarul curtii, in fata careia trona mandra si falnica gropa semnalizata cat de cat, de oamenii din zona, cu ce le-a picat la indemana. "Toata strada este distrusa, si nu numai asta! S-au si busit, au cazut si-au rupt si bratul si roata si tot! Nu stie nimeni unde sa faca reclamatii!". 

Ce putem intelege de aici? Ca din ce putem vedea nu intereseaza pe nimeni de pe la primarie, strazile pe care acesti demnitari nu locuiesc. M-am simtit ca si "Croitorasul cel Viteaz" incercand sa fac poze la groapa in care era masina, dar inevitabil mai intrau in cadru inca trei sau patru gropi, probabil entuziasmate ca vor ajunge pe sticla.

 

Convinsa ca stiti ca nu mint, va invit sa vedeti filmuletul si pozele facute pe micile portiuni din strazile mentionate mai sus!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>