Published On: lun, iun. 13th, 2016

Simone Tempestini castiga autoritar Danube Delta Rally®

Share This
Tags

Simone Tempestini reuseste un raliu perfect la Danube Delta Rally, castigand toate cele 11 probe de clasament. Tempestini bifeaza astfel a doua victorie consecutiva la Tulcea si cea de-a treia din sezon in Campionatul National de Raliuri Dunlop. Tempestini, care a obtinut, totodata, al doilea succes al sezonului in European Rally Trophy, este urmat in clasament de Dan Girtofan, mai lent cu doua minute. Edwin Keleti completeaza podiumul etapei de Campionat National de Raliuri Dunlop, cu Sebastian Barbu pe treapta finala a podiumului in clasamentul contand pentru Trofeul European de Raliuri.

Simone Tempestini si-a aratat viteza inca de pe primii kilometri din Danube Delta Rally, alergati vineri, luand un avans substantial in fruntea clasamentului. Clujeanul si-a gestionat atent avantajul pe cele sapte probe speciale de sambata, insa nu a ridicat piciorul de pe acceleratie mai mult decat era necesar, ducand procentajul de victorii de proba intact, de 100%, pana la final, cand si-a trecut in cont si cele trei puncte bonus, pentru victoria in Power Stage, alaturi de cel mai bun timp al superspecialei din Tulcea.

"Am avut parte de un raliu perfect, care s-a terminat asa cum ne doream" a spus Tempestini. "Ritmul pe probele speciale a fost unul foarte bun si am reusit sa castigam si Power Stage-ul, sunt foarte fericit pentru felul in care a decurs acest week-end."

 Part 2.3

Dan Girtofan a avut si el o evolutie constanta, fara emotii, fiind de obicei pe locul doi al clasamentelor de proba, pentru a incheia pe doi atat in etapa nationala CNR Dunlop, cat si in etapa internationala, contand pentru Trofeul European de Raliuri (ERT). "Am avut o zi frumoasa si ne-am simtit bine pe probele speciale. Am incercat sa ne mentinem relativ aproape de Simone [Tempestini] si cred ca am demonstrat ca avem un ritm competitiv. Multumesc echipei tehnice, navigatorului meu Tudor si tuturor celor care ne sustin."

Edwin Keleti a incheiat al treilea etapa nationala, pozitie pe care s-a mentinut de la finalul zilei secunde, dupa abandonul lui Florin Tincescu, cel care a avut o iesire violenta in decor, urmata de un incendiu, care a distrus in totalitate masina sa Subaru Impreza, in ultima proba din ziua intai.

Clasament provizoriu CNR Dunlop dupa PS11 (ultima proba):

1. Simone Tempestini/Marc Banca – Ford Fiesta R5

2. Dan Girtofan/Tudor Mirza – Skoda Fabia R5 +2:02.2

3. Edwin Keleti/Toni Avram – Mitsubishi Lancer Evo X +4:41.5

4. Florin Crisan/Sebastian Itu – Subaru Impreza +7:17.2

5. Sebastian Barbu/Razvan Hulea – Citroen DS3 R3T +8:33.9

Clasament European Rally Trophy dupa PS11:

1. Simone Tempestini/Marc Banca – Ford Fiesta R5

2. Dan Girtofan/Tudor Mirza – Skoda Fabia R5 +2:02.2

3. Sebastian Barbu/Razvan Hulea – Citroen DS3 R3T  +8:33.9

4. Georgi Geradzhiev/Georgi Gadzhev – Ford Fiesta R2 +11:45.7

5. Raul Badiu/Gabriel Lazar – Dacia Logan +15:55.5

Castigatori clase/categorii CNR Dunlop:

Doua Roti Motrice: Sebastian Barbu

Cupa Dacia: Raul Badiu

Cupa Suzuki: Alexandru Ardelean

Debutanti: Catalin Grigoriu

Juniori: Raul Badiu

Clasa 2: Simone Tempestini

Clasa 3: Edwin Keleti

Clasa 5: Sebastian Barbu

Clasa 9: Raul Badiu

Clasa 11: Dragos Dinu

Clasa 13 (istorice): Petru Constantinescu

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>