Published On: joi, iun. 16th, 2016

VIDEO/FOTO – Masini “tunate” cu mii de tigarete de contrabanda

Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani au depistat un cetatean roman care transporta 19.960 tigarete de contrabanda ascunse in portierele, portbagajul si aripile laterale ale autoturismului personal, marca Opel.

In data de 15 iunie a.c., in jurul orei 21.30, un echipaj format din politisti de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani, aflat in misiune specifica, a oprit pentru control, in trafic, pe raza localitatii de frontiera Siliscani, un autoturism marca Opel, inmatriculat in Romania, despre care detineau date si informatii ca este folosit la transportul tigarilor de contrabanda.

Pentru  efectuarea unui control amanuntit, soferul, cetateanul roman Constantin C., in varsta de 31 de ani, domiciliat pe raza judetului Botosani impreuna cu autoturismul a fost condus la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani. 

In urma controlului efectuat, politistii de frontiera au descoperit, ascunsa sub scaune, in torpedou, sub bancheta din spate, in portierele laterale, in portbagaj sub roata de rezerva si in aripile autoturismului, cantitatea de 19.960 tigarete de diferite marci, cu timbru Republica Ucraina si provenienta Duty Free.

Barbatul a declarat politistilor de frontiera ca a achizitionat tigaretele din  localitatea Siret, de la o persoana necunoscuta, cu intentia de a le comercializa pe raza localitatii Trusesti.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda si au dispus masura retinerii tigarelelor, in valoare totala de 11.227 lei, si a autoturismului, in valoare de 12.200 lei, in vederea confiscarii.

Tot la granita cu Republica Moldova, echipa comuna de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stanca a descoperit 19.000 tigarete de contrabanda pe care o tanara din Republica Moldova a incercat sa le introduca ilegal in Romania ascunse in portiere, scaune si bara autoturismului marca Range Rover pe care il conducea.

In data de 15 iunie a.c., in jurul orei 07.30, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Stanca, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Cristina C., cetatean din Republica Moldova, in varsta de 22 de ani, conducand un autoturism marca Range Rover, inmatriculat in Republica Moldova.

In urma controlului amanuntit efectuat asupra autoturismului, echipa comuna formata din inspectori vamali si politisti de frontiera a descoperit, ascunsa si nedeclarata, in portiere, bara din spate si in scaunele din fata ale masinii, cantitatea de 19.000 tigarete marca Plugarul, cu timbru de acciza R. Moldova.

Conform reglementarilor legale in vigoare, a fost luata masura ridicarii tigaretelor, in valoare totala de 2138 lei, in vederea confiscarii, iar tanara a fost sactionata contraventional cu amenda in valoare de 5000 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>