Published On: vin, iul. 1st, 2016

Esti crestin-ortodox si ai nevoie de bani? Biserica iti poate acorda un credit

Nu era suficient ca "Mai Marii Bisericii" au adus credinta si imaginea Bisericii la un nivel de PR si de Marketing, mai nou fetele bisericesti au intrat si in domeniul bancar! Pai daca are balta peste, de ce nu?!

Dupa ce in visteria Bisericii s-au adunat suficienti bani din hoteluri, vanzarea de carti si din lumanarile "bagate" la propriu pe gat, ca de, e pacat sa aprinzi lumanarile luate din piata la Biserica, Mitropolitii Moldovei si Bucovinei si-au unit puterile, si banii stransi, bineinteles, pentru a face o "Casa de Ajutor Reciproc". Pai nu era pacat?! Poate te prinde evenimentul nefericit pe picior gresit si n-ai bani de inmormantare, faci repede un imprumut si o platesti in rate, catre Biserica desigur! 

Facem o cruce cu mana stanga, ca asta ne mai lipsea si "sa luam aminte" la cum au ajuns sa faca asa ceva si mai ales ce ar presupune un astfel de imprumut. Partea cea mai buna cu exemplul o lasam pentru final, ca sa nu va vina rau si sa va puteti minuna de conditiile in care "Domnu' " ne poate ajuta.

Pentru a intra pe piata, in domeniul creditelor, Mitropolia Moldovei si Bucovinei au pus in joc 300.000 lei. Ma intreb oare de unde?…dar imi amintesc repede de treaba cu lumanarile! 

Ca sa puteti lua un imprumut trebuie sa stiti ca suma maxima este de 5000 lei, trebuind sa fie retutnata in maxim doi ani, si ca rata lunara nu trebuie sa depaseasca jumatate din pensie sau din salariu. Daca aveti un venit stabil, mergeti fumusel la Biserica ca sa faceti dovada ca sunteti crestini-ortodoxi, dar si cu doi giranti, tot ortodoxi si ei.  Daca Dumnezeu va ajuta sa luati imprumutul veti plati o taxa de 35 lei si inca una de 30 lei fie ca luati sau nu banii. Drept cadou  dupa ce veti primi imprumutul veti primi un scadentar cu rata si dobanda lunara. Parca e o faza rupta din reclamele teleshopping cu varianta "alto cado"!

Cei care vor sa primeasca imprumutul din prima luna de inscriere, trebuie sa depuna in cont, o treime din suma solicitata. Aveti grija ca deja exista o lista de asteptare, cam ca cea pe care i-o fac eu lui Mos Craciun in fiecare an!

"Mai Marii Bisericii" spun ca, conditiile sunt avantajoase, dobanda fiind numai de 6%.

Treaba sta cam asa: Daca 200 de enoriasi iau cate un imprumut de 5000 lei fiecare profitul pe luna ar fi de 15.000 euro, care se va duce direct in visteria Bisericii. Pai nu-si mai schimba si "baietii masinili ca astea este deja vechi la ani"!  

Si dupa ce mai achizitioneaza cate un "avion" de masina, din confortul lor vor face o cruce zicand:"Mai primeste-o Domne si pe asta!" … si apoi vor intra in Bisericii si vor vorbi despre fapte de milostenie! 

"Acest articol este un panflet si trebuie tradat ca atare!"

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>