Published On: joi, iul. 7th, 2016

FOTO/VIDEO: Braila orasul gropilor si al nemultumirilor

Dupa cum am promis saptamana trecuta, astazi am fost iar pe strazi. De data aceasta am ales "drumul hotilor", fostul drum de centura al orasului.

E un drum pe care merg aproape zilnic, eu si inca cateva mii de oameni. Dupa ce am facut cateva poze, am decis sa opresc cativa soferi pentru a imi spune parerea lor despre acea strada, dar si despre strazile din oras. Nu m-au surprins declaratiile lor, ma asteptam.

Dupa cum puteti vedea si in video-ul de mai jos starea drumul este extraordinar de proasta, nu pot trece doua masini una pe langa alte pe portiunile de drum unde se afla gropile. 

 

Oamenii sunt exrem de nemultumiti, isi rup masinile, ba chiar as putea spune ca in unele momente isi pun chiar vietile in pericol. Pentru cei care nu cunosc orasul si sunt in trecere prin oras chiar reprezinta un adevarat pericol. "Aici nu se face nimic, din ce in ce mai rau" ne spune o doamna vizibil nemultumita de drumul pe care circula. O alta doamna se pare ca isi are lectia invatata si ne spune ca are piesele de schimb in portbagaj, "Sunt minunate, am piesele de schimb in portbagaj!".

 

Bun sfat zic eu, pentru cei care sunt pe la primarie. Un domn intrebat de parerea care o are despre drumul pe care merge imi raspunde vizibil iritat "Sunt nemaipomenite, dar nu numai aici, ci in tot orasul!". Ii spun omului depre proiectul pe care il desfasor, acela de a poza fiecare strada cu gropile pe care le detine, acesta ma indruma sa merg si in cartierul Radu Negru. Ii multumesc frumos pentru cuvinetele spuse si pentru noua locatie propusa. Ajunsa acolo, aflu adevaratul motiv de suparare al oamenilor. Descopar ca acum ceva timp in urma, locuitorii de pe strada Chisinau au pus mana de la mana si au platit asfaltarea unei portiuni din strada care acum arata jalnic. 

Aici opresc un tanar ce conducea o masina de lux. Explic omului motivul din care l-am oprit si raspunsul apare pe un ton rastit ca "Nu trebuie neaparat specificat radu Negru, toata Braila este plina de gropi!". L-am intrebat daca i s-a intamplat sa mearga cu masina la service din cauza gropilor si imi spune "Chiar in dupa amiaza asta urmeaza sa merg cu masina in service!". In incheiere l-am rugat sa-mi zica cateva cuvinte pentru cei "sus pusi" responsabili de treaba cu asfaltatul, iar sfatul nu intarzie sa apara "Sa numai bage bani in buzunar, si chiar daca baga sa mai si asfalteze!" Corect, zic eu!

Intorcandu-ma la redactie, tot prin zona Radu Negru am vazut un grup de taximetristi. Am coborat din masina si m-am dus sa ii intreb cam cum sta treaba cu strazile. Daca nici ei numai stiu, atunci numai stie nimeni! Aici am observat ca nemultumirile sunt mult mai multe, de la strazile pe care circula pana la lipsa WC-urilor publice in zonele in care acestia au amplasate statiile. Strazile, in privinta lor sunt "No comment!". Acestia au ridicat alta problema, strazile care sunt asfaltate doar pe hartie asfaltate, caci la fata locului sunt ca la tara. Ei spun ca problema este "foarte complexa" caci acestia nu vad nici politia care in teorie trebuie sa stea pe strazi mereu, dar in practica ii vedem numai cand fac razii. Ne-au multumit si chiar sunt fericiti de initiativa noastra si chiar mi-au spus ca sunt dispusi sa ne ajute ca sa ii oferim domnului primar "material de studiu".

Cum cuvintele sunt de prisos si probleme multe eu zic sa ii ascultam pe cai care fac zilnic mai multi kilometri decat fac unii dintre noi anual. 

Le multumesc, ma urc in masina si plec, dar nu inainte de a le promite ca ma voi intoarce la ei pentru a le asculta pe indelete toate nemultumirile, dar mai ales cu promisiunea ca toata redactia noastra va incerca sa schimbe in bine si sa le arate celor care stau in marile fotolii adevarate probleme ale oamenilor din Braila.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>